Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac: „Este inacceptabil, inacceptabil absolut inacceptabil ce fac astăzi PSD, USR și UDMR!”

Eugen Tomac: „Este inacceptabil, inacceptabil absolut inacceptabil ce fac astăzi PSD, USR și UDMR!”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Noi 2020, 14:15
Eugen Tomac: „Este inacceptabil, inacceptabil absolut inacceptabil ce fac astăzi PSD, USR și UDMR!” Foto: Eugen Tomac / Facebook Politică

Eugen Tomac, președintele PMP, a criticat în termeni duri PSD, USR și UDMR. El a acuzat faptul că, în timp ce românii mor în spitale de coronavirus sau stau închiși în case cu incertitudinea unei perioade extrem de dificile, cele trei partide nu au altă grijă decât cum să facă să amâne alegerile parlamentare.

 

Eugen Tomac (PMP) critică PSD, USR și UDMR pentru că nu se preocupă decât de amânarea alegerilor parlamentare

 

„Este inacceptabil, inacceptabil absolut inacceptabil ce fac astăzi PSD, USR și UDMR! În timp ce românii mor în spitale sau stau închiși în case și trăiesc incertitudinea unei perioade extrem de dificile, acestor partide le arde de jocuri politice și dezbat, astăzi, nici mai mult, nici mai puțin decât amânarea alegerilor”, a scris Eugen Tomac, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Tomac a mai dat de înțeles că USR și UDMR sunt chiar mai de contamnat, deoarece de la PSD oricum nu mai are nimeni pretenții. El a amintit și faptul că PSD nu ar fi avut cvorum să introducă în circuitul legislativ proiectul de lege privind amânarea alegerilor, dacă nu ar fi avut sprijinul lui George Dircă de la USR. Este același parlamentar care a ajuns adjunct în Consiliul Legislativ, cu voturi de la PSD, când președinte a fost votat chiar Florin Iordache, fostul ministru al Justiției, cel care a scos sute de români în stradă cu celebra Ordonanță de Urgență 13.

„De la PSD nu are nimeni așteptări. Ei consideră statul și instituțiile lui niște anexe de partid. Dar voi, de ce trebuie să le faceți jocul? Fără complicitatea distinsului senator Dircă de la USR, proaspăt ales adjunct al lui Iordache și a colegului său senator Barna de la UDMR, PSD nu ar fi avut cum readuce în discuție o lege care nu mai e de actualitate, dar care face foarte mult rău”, a mai scris liderul Partidului Mișcarea Populară.

În finalul postării, Eugen Tomac a insistat că alegerile parlamentare nu pot fi amânate, ele urmând astfel să se desfășoare pe 6 decembrie: „Toți știu - PSD, USR, UDMR, că alegerile nu mai pot fi amânate. Doar aceste subiecte inventate le mai lipseau românilor astăzi, când bătălia cea mai importantă este cea cu virusul și cu efectele lui. Opriți-vă!”.

 

PSD insistă în Parlament cu amânarea alegerilor legislative

 

Pe 21 octombrie, social-democratul Florin Iordache a fost ales cu o majoritate confortabilă în fruntea Consiliului Legislativ. Adjunct a fost ales George Dircă de la USR. Asta a fost dovadă suficientă pentru PNL că PSD și USR au făcut blat. Ambele numiri au fost atacate de PNL și USR la Curtea Constituțională, principala critică fiind lipsa voturilor necesare prevăzute de lege.Un verdict CCR a fost amânat miercuri, pentur a doua oară.După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Marți, PSD a reuşit să asigure cvorum în Biroul Permanent al Senatului pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare, cu ajutorul senatorului UDMR Tanczos Barna şi a senatorului USR George Dircă.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP,   PSD,   USR,   UDMR,   amanarea alegerilor parlamentare,   alegeri parlamentare