Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac (PMP) publică cifrele DEZASTRULUI ECONOMIC al guvernării PSD: România s-a împrumutat în prima jumătate a anului cu miliarde de euro şi dolari! (FOTO)

Eugen Tomac (PMP) publică cifrele DEZASTRULUI ECONOMIC al guvernării PSD: România s-a împrumutat în prima jumătate a anului cu miliarde de euro şi dolari! (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 28 Oct 2018, 16:11
Eugen Tomac (PMP) publică cifrele DEZASTRULUI ECONOMIC al guvernării PSD: România s-a împrumutat în prima jumătate a anului cu miliarde de euro şi dolari! (FOTO) Politică

Liderul PMP, Eugen Tomac, a publicat duminică un răspuns primit din partea Ministerului Finanțelor Publice (MFP) privind datoria publică a României, din care rezultă că România a împrumutat în prima jumătate a anului de pe piața externă o sumă uriaşă: peste 2 miliarde de euro și 1,2 miliarde de dolari.

„Cifrele oficiale ale împrumuturilor României în primele șase luni ale anului. 
Dragnea și Dăncilă ne tot spun zi de zi că țara o duce grozav și că doar opoziția și presa nu vede cum duduie economia. Prin urmare, mă întreb și eu de ce România împrumută miliarde de euro și dolari în fiecare an. 
Am primit cifrele oficiale legate de împrumuturile pe care România le-a făcut în primele 6 luni ale anului 2018. 
Atașez documentul transmis de ministrul Teodorovici prin secretarul de stat al Ministerului de finanțe, Attila Gyorgy. 
Comentariile sunt în plus”, a scris Eugen Tomac duminică, pe pagina sa de Facebook.

Conform documentului publicat de preşedintele PMP, România a atras în prima jumătate a acestui an prin titluri de stat un volum de 20,1 miliarde de lei, iar de pe piaţa externă un volum de 2 miliade de euro şi 1,2 miliarde de dolari, la care se adugă şi tragerile aferente împrumuturilor contractate de la instituţii financiare internaţionale, în valoare de aproximativ 84,19 milioane de euro.

Eugen Tomac (PMP) publică cifrele DEZASTRULUI ECONOMIC al guvernării PSD: România s-a împrumutat în prima jumătate a anului cu miliarde de euro şi dolari!

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP,   PSD,   Liviu Dragnea,   Viorica Dancila,   MFP,   Eugen Teodorovici