Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac: Pensiile speciale pot fi eliminate azi! PSD se opune și minte, în timp ce pensionarilor români le sunt furați banii

Eugen Tomac: Pensiile speciale pot fi eliminate azi! PSD se opune și minte, în timp ce pensionarilor români le sunt furați banii

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Noi 2020, 09:51
Eugen Tomac: Pensiile speciale pot fi eliminate azi! PSD se opune și minte, în timp ce pensionarilor români le sunt furați banii Foto: Eugen Tomac / Facebook Politică

Eugen Tomac, președintele PMP, a susținut că o lege care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, inițiată chiar de partidul pe care îl conduce, a fost votată în Senat încă din 6 februarie 2019 și mai e nevoie doar de un vot la Camera Deputaților, care ar trebui dat până la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Tomac i-a acuzat pe PSD-iști că doar mimează interesul de a desființa pensiile speciale pentru aleși, lucru demonstrat de faptul că fix ei blochează această inițiativă a PMP.

 

Eugen Tomac (PMP): Nu e nevoie decât de un singur vot pentru eliminarea pensiilor speciale

 

Miercuri dimineață, într-o postare pe Facebook, președintele PMP, Eugen Tomac, a solicitat punerea pe ordinea de zi a legii inițiate de Partidul Mișcarea Populară privind desființarea pensiilor speciale ale aleșilor. El a precizat că actul normativ a trecut deja de Senat și mai e nevoie doar de un vot în Camera Deputaților.

„Pensiile speciale pot fi eliminate azi! Senatul României a adoptat legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Pe 6 februarie 2019, a fost adoptată această lege propusă de PMP. Mai e nevoie de UN SINGUR VOT pentru a elimina pensiile speciale. Acest VOT trebuie dat până pe 6 decembrie în Camera Deputaților”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Tomac a mai susținut că, în timp ce PSD mimează interesul de a desființa pensiile speciale, pensionarii acestei țări se zbat în sărăcie: PSD se opune, minte și dezinformează. Pensionarilor le sunt furați banii și risipiți în pensii speciale create pentru politicieni”.

„Solicit din nou, puneți pe ordinea de zi Legea privind eliminarea pensiilor speciale și faceți dreptate pentru români. Aceasta este: http://www.cdep.ro/proiecte/2019/000/40/2/se35.pdf, singura lege adoptată de Senat și blocată în Camera Deputaților condusă de Președintele PSD, a mai scris liderul PMP.

„Toți mint, nu există voința politică pentru a elimina pensiile create prin FURT!”, a mai scris Eugen Tomac, pe Facebook.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 

Noi discuții în Legislativ privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

 

Subiectul pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost redeschis luni, după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și parlamentarii USR au anunțat că vor demisiona din Parlament pentru a nu beneficia de aceste privilegii nedrepte. Marți dimineață, aleșii Uniunii Salvați România chiar au făcut gestul promis, dar urmează un întreg proces până când demisiile le vor fi validate.

Tot marți, PNL a cerut votarea în regim de urgență a inițiativei sale legislative privind desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Florin Roman, liderul deputaților liberali, a declarat în acest context că dacă inițiativa PNL nu va avea suportul celorlalte partide, atunci PNL se angajează să desființeze aceste privilegii imediat după alegerile parlamentare, când se va constitui o nouă majoritate. Roman a insistat că liberalii vor elimina toate pensiile speciale introduse prin legi inițiate de PSD. „Colegii de la USR au la Comisia de statut un proiect similar cu cel al PNL. Cel mai simplu și corect era, dacă vrei să rezolvi o problemă, să facă ce am făcut noi și noi îi susțineam”,  a mai afirmat liderul deputaților PNL.

În paralel, și Eugen Tomac, liderul PMP, a solicitat convocarea Birourilor Permanente Reunite și aducerea în plen a legii inițiate de ei privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP,   PSD,   pensii speciale,   pensionari,   eliminarea pensiilor speciale