Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac (PMP): PSD este într-o groapă adâncă și a vrut să împingă și întreaga țară. Eșecul moțiunii îi aparține în totalitate lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): PSD este într-o groapă adâncă și a vrut să împingă și întreaga țară. Eșecul moțiunii îi aparține în totalitate lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Sep 2020, 20:50
Eugen Tomac (PMP): PSD este într-o groapă adâncă și a vrut să împingă și întreaga țară. Eșecul moțiunii îi aparține în totalitate lui Marcel Ciolacu (VIDEO) Foto: Eugen Tomac / Facebook Politică

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, a explicat că „era prea mult” să fie suprapusă criza sanitară cu una politică. În direct pe B1 TV, marți seară, el a catalogat situația de luni din plenul Parlamentului, când ședința a fost anulată din lipsă de cvorum, drept „un eșec răsunător al PSD, care n-a putut să își aducă în sală membrii propriului grup parlamentar”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Eugen Tomac, despre „eșecul răsunător al PSD”, în direct pe B1 TV


 

„PSD este într-o groapă adâncă și a vrut să împingă și întreaga țară. Într-un moment de criză este vital să fii responsabil, în condițiile în care avem alegeri doar peste câteva luni. Deci noi n-am avut ieri moțiune, am avut un eșec răsunător al PSD, care n-a putut să își aducă în sală – în sală! – membrii propriului grup parlamentar. Degeaba se răzbună astăzi pe unii și pe alții, și a început mare epurare pentru a arăta partidului și țării cât de supărați sunt. Este un eșec lamentabil, a fost o încercare disperată de a băga țara într-un haos și mai mare, pentru că noi, la ora actuală, avem această criză de sănătate publică și, ne place sau nu, trebuie să le recomandăm oamenilor în continuare, oricât de obosiți și supărați ar fi, că singura șansă pentru a trece cu bine de acest moment este să ne protejăm. Bineînțeles că așteptăm soluții cât mai bune pentru a putea preveni și găsi modalități prin care să trecem și de șocul economic”, a subliniat Eugen Tomac.

Demnitarul european a explicat că tocmai depășirea șocului economic este motivul pentru care „Uniunea Europeană alocă aproape 80 de miliarde de euro pentru România, pentru că avem un moment greu de trecut și după pandemie. De asta cred că eșecul moțiunii îi aparține în totalitate domnului Ciolacu, care n-a înțeles că țara nu se împinge într-o criză și mai mare când oricum suntem sufocați și prinși de suficient de multe probleme. În condițiile în care avem alegeri locale acum, în condițiile în care avem peste trei luni de zile alegeri parlamentare. Să sperăm că lucrurile rămân menținute sub control de către autorități, astfel încât să nu punem democrația în paranteză și să anulăm sau să amânăm alegerile parlamentare”.
 

Suprapunerea crizei sanitare cu una politică „era prea mult”, a explicat Eugen Tomac


 

Președintele PMP a mai menționat că a „vizitat cel puțin 20 de județe”, iar „oamenii sunt supărați, sunt nemulțumiți, sunt îngrijorați, toți au temeri”.

„Eu am vizitat cel puțin 20 de județe. Am încercat să discut cu cetățenii în această perioadă. Oamenii sunt supărați, sunt nemulțumiți, sunt îngrijorați, toți au temeri, deci să mai suprapunem criza sanitară cu o criză politică era prea mult. Acesta a fost motivul pentru care am respins din start această mascaradă pe care PSD o propunea”, a adăugat Eugen Tomac.

 

Carantină obligatorie pentru toţi aceşti români. Vor sta în case pentru 14 zile

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac