Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tomac (PMP), după eșecul României la ONU: Ne va costa mulți ani de muncă în plan diplomatic pentru a depăși acest moment jenant. Dăncilă și Meleșcanu trebuie să plece (VIDEO)

Tomac (PMP), după eșecul României la ONU: Ne va costa mulți ani de muncă în plan diplomatic pentru a depăși acest moment jenant. Dăncilă și Meleșcanu trebuie să plece (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 07 Iun 2019, 20:45
Tomac (PMP), după eșecul României la ONU: Ne va costa mulți ani de muncă în plan diplomatic pentru a depăși acest moment jenant. Dăncilă și Meleșcanu trebuie să plece (VIDEO) Politică

Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat că Viorica Dăncilă și Teodor Meleșcanu ar trebui să plece din funcții pentru eșecul suferit de România la ONU. Țara noastră a pierdut în favoarea Estoniei locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației. Este un eșec usturător și ne va costa mulți ani de muncă în plan diplomatic pentru a depăși acest moment jenant, a mai susținut președintele PMP, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”E un eșec masiv în plan diplomatic, pentru că o țară cu un milion și 300.000 cetățeni cum e Estonia ne-a învins într-o bătălie cu un vot direct, obținând 132 de voturi. Deci 132 de state au votat pentru Estonia, iar România a obținut doar 52. Niciodată nu am fost puși într-o situație atât de delicată din punct de vedere diplomatic, iar acest lucru e un rezultat al modului primitiv în care Guvernul a făcut politică externă în ultimii doi ani. 

Dragnea, Dăncilă și Meleșcanu sunt responsabili direct de acest eșec răsunător. Noi avem o școală de diplomație bună, dar nu poți fi credibil când țara ta are o linie de politică externă pe care o decide Dragnea, care nu pricepe o iotă de politică externă.

E un eșec usturător! Ne va costa mulți ani de muncă în plan diplomatic pentru a depăși acest moment jenant. Pentru acest eșec Dăncilă și Meleșcanu trebuie să plece. Nu există nicio scuză! Au avut toate elementele și au avut o abordare primitivă în ceea ce privește sentibilitățile ce țin de politica externă”, a declarat Eugen Tomac, pentru B1 TV.

Tomac a mai precizat că nu ne-a ajutat absolut deloc faptul că am avut o poziție distinctă față de Uniunea Europeană: ”noi nu suntem o țară cu o influență atât de mare, încât să ne permitem să avem abordări directe cum le au SUA sau alte țări. Acum, când am fost puși în situația de a primi un suport internațional, am primit un suport extrem de subțire”.
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP,   ONU