Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac: PMP susţine promovarea unei noi legi a Sănătăţii

Eugen Tomac: PMP susţine promovarea unei noi legi a Sănătăţii

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Oct 2020, 17:04
Eugen Tomac: PMP susţine promovarea unei noi legi a Sănătăţii Foto: Eugen Tomac / Facebook Politică

Președintele PMP, Eugen Tomac a afirmat într-o postare pe Facebook că partidul în fruntea căruia se află susține promovarea unei noi legi a sănătății, scrie Agerpres.

„Chiar în condiţiile în care pesediştii îşi asumă proiectele noastre, în calitate de preşedinte al PMP voi susţine un asemenea demers dacă este făcut pe baze sănătoase (...). Iniţiativa noastră legislativă a avut la bază raportul Administraţiei Prezidenţiale în domeniu şi a înglobat opiniile celor mai importante somităţi din lumea medicală cu privire la direcţiile de reformă în sănătate”, a afirmat Tomac pe rețele sociale.

 

Ce ar presupune o nouă lege a sănătății

 

Din cele explicate de acesta, o nouă lege a sănătății trbeuie să vizeze creşterea alocărilor bugetare în domeniu, gradual, până la atingerea nivelului mediu din UE până în anul 2025, modificarea legislaţiei astfel încât spitalele să aibă regim de societate cu capital de stat, pentru ca aceste să poată să-şi completeze veniturile, construirea a opt spitale regionale prin fonduri europene în exerciţiul 2021 - 2027 al UE, precum şi investiţii majore în spitale pentru rezolvarea problemei infecţiilor nosocomiale, scrie sursa citată mai sus.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac