Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac: Ponta îi tratează cu dispreț pe moldovenii de la est de Prut

Eugen Tomac: Ponta îi tratează cu dispreț pe moldovenii de la est de Prut

Un articol de: B1 TV - 24 Aug 2013, 20:17
Eugen Tomac: Ponta îi tratează cu dispreț pe moldovenii de la est de Prut Foto: agerpres.ro Politică

Premierul Victor Ponta este criticat dur de preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Într-o scrisoare deschisă, acesta îl acuză pe primul ministru de politizare, după ce şeful Guvernului a anunţat că va face o vizită oficială la Chişinău pe 27 august, chiar ziua în care moldovenii îşi sărbătoresc ziua independenţei.

Mai mult, Eugen Tomac îl acuză pe Victor Ponta că îi tratează cu dispreţ pe moldovenii de la est de Prut şi îi aminteşte că guvernul USL a mărit taxele consulare în procesul de redobândire a cetățeniei române.

Domnule prim-ministru, am aflat că marți, 27 august, când cetățenii statului vecin serbează ziua independenței R. Moldova, veți întreprinde o vizită oficială la Chișinău. Observ că încercați să politizați într-o manieră josnică un subiect ce ține de relațiile noastre firești cu românii din Basarabia. Este regretabil faptul că tratați în continuare cu dispreț relația cu românii de la est de Prut, percepție anacronică moștenită încă de pe vremea Guvernului Năstase, care a blocat legea cetățeniei române”, transmite Eugen Tomac, potrivit Mediafax.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară îi reproşează premierului că, în timp ce merge să reprezinte România cu ocazia zilei independenţei Republicii Moldova, guvernul USL a mărit taxele consulare pentru moldovenii care doresc să redobândească cetăţenia română.

Mai mult, într-un comunicat mai vechi, Guvernul ar fi comparat Republica Moldova cu un stat african.

Ați transmis președintelui Senatului, Crin Antonescu, o adresă în care faceți o remarcă ce denotă lipsa de voință în a rezolva o problemă gravă cu care se confruntă cetățenii români din R. Moldova. La punctul 2 susțineți că "o astfel de reglementare ar crea o evidentă situație discriminatorie în raport cu cetățenii români solicitanți ai celorlalte categorii de servicii consulare, stabiliți în alte state de pe mapamond, în care se înregistrează, de asemenea, un nivel redus al veniturilor medii ale populației", mai spune președintele PMP.

Scrisoarea deschisă a preşedintelui Mişcării Populare se încheie cu un îndemn. Eugen Tomac îşi exprimă încrederea că, în timpul vizitei la Chişinău, Victor Ponta va anunţa că va renunţa complet la taxele consulare în procesul de redobândire a cetățeniei române.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   Victor Ponta,   scrisoare deschisa,   Republica Moldova