Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac, președinte executiv PMP, a adus un omagiu la Ambasada Slovaciei jurnalistului asasinat "pentru că a avut curajul să scrie despre corupția din țara lui" (FOTO, VIDEO)

Eugen Tomac, președinte executiv PMP, a adus un omagiu la Ambasada Slovaciei jurnalistului asasinat "pentru că a avut curajul să scrie despre corupția din țara lui" (FOTO, VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 02 Mar 2018, 11:49
Eugen Tomac, președinte executiv PMP, a adus un omagiu la Ambasada Slovaciei jurnalistului asasinat "pentru că a avut curajul să scrie despre corupția din țara lui" (FOTO, VIDEO) Politică

Într-o perioadă în care presa este amenințată continuu, am asistat neputincioși la un nou atac la adresa libertății de exprimare.  Este vorba despre asasinarea jurnalistului de investigații slovac Jan Kuciak.

Eugen Tomac, președinte executiv PMP, a mers la Ambasada Slovaciei pentru a aduce un omagiu și pentru a-și exprima solidaritatea și atașamentul față de un principiu de bază al unei societăți democratice - libertatea de exprimare.”

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Asasinatul de o cruzime cutremurătoare din Slovacia nu trebuie trecut cu vederea. Moartea jurnalistului Jan Kuciak și a prietenei sale reprezintă un semnal de alarmă pentru toată lumea civilizată. Un tânăr de 27 ani a fost omorât pentru că a avut curajul să scrie despre corupția din țara lui.

În aceste momente, este important să fim alături de jurnaliști și poporul slovac. I-am transmis în această dimineață sincere condoleanțe Ambasadorului Slovaciei în România, Excelenței Sale, domnul Jan Gábor.

Îi invit pe toți bucureștenii să vină aici, la Ambasada Slovaciei, să ne exprimăm astfel solidaritatea și atașamentul față de un principiu de bază al unei societăți democratice - libertatea de exprimare”, a transmis Eugen Tomac.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Joi, Poliția slovacă a arestat mai mulți oameni de afaceri italieni, suspectați de jurnalist de legături cu mafia ‘Ndrangheta.

Tot în acest context, ministrul Culturii a demisionat, motivând că nu poate face față faptului că un jurnalist a fost ucis în mandatul său. (Detalii AICI)

Reamintim că jurnalistul de investigaţii Jan Kuciak (27 de ani) și iubita acestuia au fost împușcați în propria locuință din oraşul Velka Maca (situat la 65 km de capitala Bratislava). (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   PMP,   Jan Kuciak,   Eugen Tomac