Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Europarlamentar PNL: 'Criza actuală ne-a amintit tuturor de ce trebuie să susținem industria românească esențială '

Europarlamentar PNL: 'Criza actuală ne-a amintit tuturor de ce trebuie să susținem industria românească esențială '

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Mar 2020, 12:19
Politică

„În plină criză de economie globală, când toate țările au nevoie de aceleași echipamente și substanțe medicale, aproape toate guvernele au limitat exporturile, pentru a asigura în primul rând cererea de pe piața internă. Acest lucru ne amintește cât de importantă este industria esențială, industria de criză, un sector de care majoritatea statelor își amintesc de cele mai multe ori în situații de criză”, spune europarlamentarul liberal Gheorghe Falcă. 

PNL-istul afirmă că o parte dintre companiile care și-au schimbat în aceste zile linia de producție pot continua și după criză să producă aceste echipamente. 

„De aceea, susțin sprijinirea industriei românești esențiale, după modelul unor alte industrii care s-au dovedit de succes, așa cum este industria IT. Industria românească și antreprenorii români au dat dovadă în ultimele zile de curaj, de viziune și de o forță creatoare extraordinară. Așa se explică faptul că o companie care producea parfumuri produce acum biocid sau că zeci de companii de confecții care produceau halate, cămăși și alte tipuri de produse produc acum măști medicinale și halate medicale atât de necesare în sistemul medical greu încercat.

Unii antreprenori au investit zeci de mii de euro pentru a schimba urgent linia de producție. Aceștia trebuie sprijiniți și îndrumați să facă în continuare aceste produse medicale esențiale. În primul rând, ei vor asigura necesarul pentru acoperirea stocurilor lăsate goale de socialiști. În al doilea rând, dacă vor beneficia de scutiri de taxe, vor fi extrem de competitivi pe piețele externe, iar astfel ne vom asigura că avem în România aceste companii esențiale în orice criză de acest tip”, explică europarlamentarul PPE. 

Potrivit acestuia, că producția din țara noastră trebie reluată pentru ca astfel de crize să nu ne mai prindă nepregătiți.

„Această criză ne-a amintit că trebuie să producem la noi în țară majoritatea materialelor de care orice națiune are nevoie în momente de criză. De aceea, în domeniul industriei esențiale putem avea un exemplu extraordinar de parteneriat între stat și mediul privat, un parteneriat pentru România”, încheie europarlamentarul român.

Citeşte mai multe despre:   PNL