Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Europarlamentarul Carmen Avram sesizează Comisia Europeană pe OUG de modificare a Legii Concureţei

Europarlamentarul Carmen Avram sesizează Comisia Europeană pe OUG de modificare a Legii Concureţei

Un articol de: - 20 Feb 2020, 12:56
Politică

Europarlamentarul Carmen Avram sesizează Comisia Europeană, după ce Guvernul Orban a modificat o Ordonanță de Urgență ce prevede un număr nelimitat de mandate la șefia Consiliului Concurenței.

“Culmea concurenței şi a competenței la liberali: "noaptea ca hoții" au modificat o ordonanță de urgență astfel încât Bogdan Chirițoiu să rămână preşedinte pe viață la Consiliul... Concurenței!! Anunț azi Comisia Europeană, să vedem dacă se bucură de acest progres al democrației. Nu de alta, dar există reguli stricte în domeniul competiției”, scrie Carmen Avram pe Facebook.

Totodată, marți, senatorii din Comisia economică au decis că mandatul conducerii Consiliului Concurenţei nu poate fi reînnoit fără limită, anulând astfel modificările propuse de Guvern prin OUG.

Lui Bogdan Chirițoiu  îi expiră al doilea mandat în funcție în martie 2020. El se află la conducerea Consiliului Concurenței de 10 ani.

Carmen-Gabriela Avram a fost aleasă europarlamentar pe lista PSD, în urma scrutinului din 26 mai 2019. Eurodeputata social-democrată a fost aleasă, în luna ianuarie, vicepreședintă a Intergrupului SEARICA („Mări, râuri, insule și zone de coastă”) și coordonează activitatea acestuia pe zona Dunării și a Mării Negre.