Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Europarlamentarul PDL Monica Macovei: USL a mințit, CEDO a decis că tăierile salariale nu încalcă drepturile omului

Europarlamentarul PDL Monica Macovei: USL a mințit, CEDO a decis că tăierile salariale nu încalcă drepturile omului

Un articol de: - 08 Ian 2012, 20:27
Europarlamentarul PDL Monica Macovei: USL a mințit, CEDO a decis că tăierile salariale nu încalcă drepturile omului Foto: B1 TV Politică

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminică, faptul că CEDO a respins încălcarea drepturilor omului de către Guvernul României, prin tăierile salariale de 25%, astfel rezultând că USL a mințit populația în acest sens, potrivit Mediafax.

Macovei precizează că CEDO a declarat inadmisibile, pe 6 decembrie, cererile făcute de doi reclamanţi români care s-au adresat Curţii împotriva tăierilor salariale ale bugetarilor cu 25%.

"Prin aceasta decizie, CEDO a confirmat hotărârea Curţii de Apel din Timişoara (care a respins acţiunile reclamanţilor) şi a constatat că, prin reducerile salariale, statul român nu a încălcat drepturile omului şi că nu există vreun drept statuat de Convenţie de a primi o anumită sumă de bani ca salariu", susține europarlamentarul.

Democrat liberala a amintit de declarațiile lui Adrian Năstase și Theodor Athanasiu, din 2010, care ziceau că tăierile salariale ar încălca drepturile omului și care amenințau cu sesizarea CEDO.

"Ne amintim că USL, prin reprezentanţi ca Năstase sau Athanasiu, afirma în 2010 că aceste reduceri încalcă drepturile omului şi ameninţă cu sesizarea CEDO. Prin neştiinţă sau minciună, aceşti politicieni au creat, în mod iresponsabil, speranţe false românilor şi i-au provocat într-un context sensibil care presupune măsuri dureroase, însă necesare", a încheiat Monica Macovei.

Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   USL,   CEDO,   bugetari,   Drepturile Omului