Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Europarlamentarul Siegfried Mureșan avertizează asupra propagandei anti-UE: 'Se spune de zile întregi că Europa nu ar fi solidară, iar China și Rusia ar sprijini mai mult statele europene afectate'

Europarlamentarul Siegfried Mureșan avertizează asupra propagandei anti-UE: 'Se spune de zile întregi că Europa nu ar fi solidară, iar China și Rusia ar sprijini mai mult statele europene afectate'

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Mar 2020, 18:25
Politică

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a atras atenția, joi, că pe fondul pandemiei de coronavirus a pornit și o propagandă antieuropeană, care laudă Rusia și China pentru demersurile lor.

Primul exemplu dat de Siegfried Mureșan este legat de testele rapide cumpărate de Spania din China și care „nu funcționează”.

Testele cumpărate din China pun diagnoza corectă doar în 30% din cazuri, în timp ce ele ar trebuie să o pună în 80% din cazuri. Ce înseamnă? Înseamnă că din 3 cazuri de oameni bolnavi, testele chinezești sunt capabile să identifice doar un bolnav. 2 bolnavi din 3 rămân neidentificați. Ei cred că sunt sănătoși când sunt bolnavi. Pericolul este dublu: în primul rând, bolnavii neidentificați nu primesc îngrijiri medicale și se agravează situația lor. În al doilea rând, oamenilor li se spune că sunt sănătoși, când sunt bolnavi, și vor intra în contact cu alte persoane sănătoase și le vor infecta”, arată europarlamentarul liberal.

Un alt exemplu este că 80% din livrările de ajutoare din Rusia către Italia sunt inutile, după cum menționează „la Stampa” .

Între timp, Uniunea Europeană pregătește, printre altele, alocarea a 37 de miliarde de euro fonduri europene nerambursabile pentru combaterea epidemiei de coronavirus în statele membre, menționează liberalul.

Suntem într-o situație de criză, pe care nimeni în Europa nu a anticipat-o. Dar este foarte important ca, în această perioadă de criză, să rămânem cu mintea limpede și să înțelegem că nimeni din afara Europei nu ne poate ajuta mai bine decât ne putem ajuta reciproc, la nivelului Uniunii Europene, dacă rămânem uniți”, concluzionează Mureșan, pe contul lui de Facebook.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Siegfried Muresan