Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică EXCLUSIV // Niciun român printre persoanele blocate în hotelul din Tenerife. MAE, precizări de ultimă oră despre turiștii și personalul din Adeje Palace

EXCLUSIV // Niciun român printre persoanele blocate în hotelul din Tenerife. MAE, precizări de ultimă oră despre turiștii și personalul din Adeje Palace

Un articol de: Sebastian Pricop, Vladimir Ionescu - 25 Feb 2020, 20:03
Politică

EXCLUSIV // Nu există români printre cei 1.000 de turiști din H10 Costa Adeje Palace, hotel din Tenerife ce a fost plasat în carantină după ce un medic din regiunea italiană Lombardia, care petrecuse și el cinci zile în cazarea insulară, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Într-un răspuns la o solicitare făcută de B1.RO, MAE susține că Ambasada României în Spania a întreprins demersuri în regim de urgență pentru a afla informații suplimentare referitoare la cetățenia celor circa 1.000 de turiști izolați în Hotel Adeje.

Până la acest moment, explică diplomația română, autoritățile locale nu au raportat existența vreunui român printre persoanele din hotel - nici printre turiști, dar nici printre angajați cu mențiunea că aceștia se află, în prezent, în evaluare medicală.

Răspunsul complet al MAE:

Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Externe, vă comunicăm următoarele:

Ambasada României la Madrid, prin intermediul Consulatului Onorific al României în Insulele Canare, a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia persoanelor prezente în incinta hotelului unde a fost confirmat primul caz de infectare cu Covid-19 din Regatul Spaniei.

Autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică, până la acest moment, cu privire la existența cetățenilor români printre turiștii sau personalul hotelului, care se află în prezent în faza evaluării medicale. La nivelul misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României în Spania nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea vreunui cetățean român în legătură cu acest incident.

MAE precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid:+34 917 344 004; +34 685 440 149; +34 685 440 159; +34 685 440 160; +34 685 440 166, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al ambasadei: +34 669.362.202.

Ambasada României la Madrid menține legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situația o va impune”.

Care este situația turiștilor blocați

După ce a ucis peste 2.700 de persoane, în special în China, coronavirusul s-a extins într-un ritm alarmant și în Europa în ultimele zile. Italia a băgat în carantină nu mai puțin de 11 localități, iar acum virusul ucigaș a fost confirmat și în unele din locațiile în care turismul este în floare în această perioadă.

Circa 1.000 de turiști cazați în hotelul H10 Costa Adeje Palace au fost blocați în carantină, după ce virusul a fost depistat asupra unui medic din regiunea italiană Lombardia care s-a cazat timp de 5 zile alături de soție în acest hotel. B1.RO a explicat în detaliu care este situația turiștilor blocați în destinația turistică de lux. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Tenerife