Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică EXCLUSIV // TOP 5 cei mai activi politicieni din Parlament. Florin Iordache, cifre record

EXCLUSIV // TOP 5 cei mai activi politicieni din Parlament. Florin Iordache, cifre record

Un articol de: Andi Miron - 03 Aug 2020, 16:28
EXCLUSIV // TOP 5 cei mai activi politicieni din Parlament. Florin Iordache, cifre record Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Florin Iordache este deputatul cu cele mai multe luări de cuvânt în Parlament. Până în prezent, în legislatura 2016-2020, fostul ministru al Justiției s-a adresat Plenului Parlamentului de aproape 3.000 de ori, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaților, consultat de B1.ro.

 

Florin Iordache, recordmanul din Camera Deputaților. PSD are podiumul

 

Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, are până acum 2.853 de luări de cuvânt în 158 de ședințe de plen. De asemenea, acesta a semnat până în prezent pentru 78 de propuneri legislative, dintre care 25 au fost promulgate. În plus, în Biroul Permanent (BP) a avut alte 1.581 de intervenții, în 171 de ședințe.

Un alt social-democrat activ este Carmen Ileana Mihălcescu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, la mare distanță de Florin Iordache, cu 1.382 de luări de cuvânt în 86 de ședințe, la care se adaugă 508 luări de cuvânt în 41 de ședințe ale Biroului Permanent. De asemenea, a semnat pentru 41 de inițiative legislative, dintre care 12 au fost promulgate. 

Podiumul este completat de alt membru PSD, președintele Camerei Deputaților din mai 2019, Marcel Ciolacu. Acesta are până în prezent 721 de luări de cuvânt în 93 de ședințe, iar în Biroul Permanent 1.113, în 135 de ședințe. Președintele interimar al PSD are 49 de propuneri legislative bifate, dintre care 17 au fost promulgate.

 

Ben-Oni Ardelean, cel mai activ membru PNL

 

Ben-Oni Ardelean este cel mai activ deputat al PNL. Acesta are 527 de luări de cuvânt în 41 de ședințe. În Biroul Permanent are 31 de luări de cuvânt, în 28 de ședințe, iar până acum a semnat 54 de propuneri legislative. Dintre acestea, 11 au fost promulgate. NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Pe locul 5 se poziționează alt membru PSD, Eugen Nicolicea. Deputatul de Călărași are 475 de luări de cuvânt în 69 de ședințe, la care se mai adaugă 227 de intervenții în 50 de ședințe a BP. În 4 ani de mandat, Eugen Nicolicea a semnat 45 de inițiative legislative, dintre care 13 au fost promulgate. 

 

Varujan Pambuccian, cel mai activ reprezentant al minorităților naționale din Camera Deputaților

 

În mare parte, activitatea minorităților naționale în Parlament a fost modestă. Printre excepții se numără Varujan Pambuccian, reprezentant al Uniunii Armenilor din România. Acesta a bifat 181 de luări de cuvânt în 123 de ședințe, adică de două ori mai multe decât Robert Turcescu, de la PMP. Alte 64 de luări de cuvânt le-a avut în BP, în 53 de ședințe. În plus, Pambuccian a semnat 28 de propuneri legislative, dintre care 10 s-au și concretizat. 

Din punct de vedere al vizibilității, reprezentantul minorităților naționale i-a surclasat pe Nicușor Dan (29 luări de cuvânt), Kelemen Hunor (33 luări de cuvânt), miniștrii PNL Adrian Oros (43 de luări de cuvânt), Virgil Popescu (65 luări de cuvânt), foștii miniștri ai PSD Gabriel Petrea (12 luări de cuvânt), Răzvan Cuc (9 luări de cuvânt).

Vezi AICI lista completă a „parlamentarilor invizibili". 

Citeşte mai multe despre:   EXCLUSIV,   Florin Iordache,   parlament,   statistici