Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea, nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: A făcut un abuz de putere/ Vrea să distrugă Bucureştiul ca să mă distrugă pe mine (VIDEO)

Gabriela Firea, nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: A făcut un abuz de putere/ Vrea să distrugă Bucureştiul ca să mă distrugă pe mine (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2018, 19:55
Gabriela Firea, nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: A făcut un abuz de putere/ Vrea să distrugă Bucureştiul ca să mă distrugă pe mine (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Primarul general Gabriela Firea a lansat nou acuzaţii, luni seară, la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în contextul întâlnirea pe care acesta a avut-o cu primarii de sector şi în care e-ar fi spus că Guvernul pregătește un OUG pentru a trasnfera o serie de atribuții de primăria generală la sectoare.

"Declarațiile nu au fost clarificate de domnul Dragnea, dimpotrivă, au fost trimise în derizoriu. Mă așteptam la mai multă bărbăție politică. Ii transmit un sfat domnului Dragnea, de regulă când se iau măsuri foarte dure în sensul tăierii bugetului, în sensul modificării legii, populația trebuie întrebată. Bucureștenii trebuie întrebați dacă sunt de acord să fragmenteze patrimoniul. Dacă sectoarele sunt dezvoltate diferit, nu e vina primarului general", a atras atenţia Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general l-a acuzat pe Liviu Dragnea că face un abuz de putere prin implicare în treburile municipalităţii şi îi cere public să recunoască întâlnirea avută cu primarii de sectoare.

"Avem într-adevăr sectoare subdezvoltate și sectoare dezvoltate, dar acesta este meritul primarilor de sectoare. A venit acum la o întâlnire cu câțiva primari de sector fără primarul general și fără consultare publică, consider că este un abuz de putere al domnului Dragnea. Îi cer să aibă bărbăția politică să recunoască că această întâlnire a avut loc fără primarul general", a afirmat Firea, într-o conferinţă de presă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

În plus, primarul general i-a cerut liderului PSD să explice cum vede el această împărţire de atribuţii către sectoare deoarece "numai o minte care nu mai are nimic comun cu realitatea poate gândi" o asemenea schimbare legislativă.

"Aș vrea să răspundă domnul Dragnea cum poate să împartă aceste atribuții generale către primăriile de sector. Va avea fiecare sector în parte o instituție care va face transportul în interiorul fiecărui sector? Vom avea pentru sectorul 1 câteva autobuze și tramvaie? Ce vom face cu rețeaua de termoficare? Sunt servicii publice integrate care nu se pot desprinde. Numai o minte care nu mai are nimic comun cu realitatea poate gândi astfel. Cetățenii trebuie să spună dacă sunt de acord să împartă Bucureștiul în șase orășele mai mici, ca în Beirut. Dar acolo a fost un război. A fost și la noi un război și nu ne-am dat seama?", a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a precizat că dacă se va adopta o astfel de ordonanţă de urgenţă se va încălca Constituţia ceea ar fi grav.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

"Tensiunea politică și conflictul politic spulberă orice acțiune. Eu sper că Guvernul României nu va adopta OUG-ul anunțat de domnul Dragnea la întâlnirea cu primarii de sectoare, rupând bugetul Capitalei, patrimoniul și despărțindu-i pe oameni. Pe acest sistem nici un echilibru administrativ nu mai poate să funcționeze și Constituția este călcate în picioare. Suntem într-o situație gravă", a afirmat Gabriela Firea.

Aceaste noi precizări vin după ce Gabriela Firea a acuzat, sâmbătă, că Liviu Dragnea vrea să o ”anihileze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Liviu Dragnea,   PSD,   Stiri Bucuresti