Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică La câteva zile după marea împăcare cu Dragnea, Firea cere schimbări importante în PSD: "Este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci și a modului de a face politică"

La câteva zile după marea împăcare cu Dragnea, Firea cere schimbări importante în PSD: "Este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci și a modului de a face politică"

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Mai 2019, 19:30
La câteva zile după marea împăcare cu Dragnea, Firea cere schimbări importante în PSD: "Este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci și a modului de a face politică" Politică

Deși s-a împăcat cu Liviu Dragnea în urmă cu mai puțin de o lună, Gabriela Firea a ieșit public după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare a liderul PSD și a cerut schimbări importante în modul de a face politică a formațiunii și nu doar în rândul persoanelor de la vârf.

Primarul general precizează că îi pare rău "uman" pentru ce a pățit Dragnea, dar trebuie ca PSD să se reîntoarcă la oameni pentru că a avut mult de suferit în urma condamnării lui Dragnea.

"Ne aflăm într-un moment de răscruce și avem de luat, sub presiunea evenimentelor recente, decizii importante, hotărâtoare pentru evoluția noastră ca partid, dar și ca doctrină politică. Decizii care se vor răsfrânge și asupra țării, implicit.

Trebuie să înțelegem foarte clar că este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci si a modului de a face politica.

Schimbare cerută nu numai de falimentul dovedit al felului în care a fost coordonat partidul în ultima perioadă, ci și de transformările majore care au avut loc în societate.

Oamenii au așteptări din ce în ce mai mari, îndreptățite, au la dispoziție instrumente prin care să comunice eficient.

Dacă noi vom continua să ne bazăm politica pe un grup restrâns de persoane și nu pe o largă consultare în partid și în societate, riscăm să pierdem mult mai mult.

Uman, regret situația grea prin care trece acum dl. Dragnea. Îmi pare rău și că această situație s-a răsfrânt în mod negativ asupra Partidului Social Democrat și a societății românești în general.

PSD a avut multi simpatizanți și votanți. PSD avut multi oameni politici responsabili care au dus Romania in UE si NATO. Cred ca trebuie sa ne întoarcem la oameni, tineri și seniori, să-i ascultăm mai mult. Și sigur se vor reîntoarce și ei la noi. Important este să nu ne sfâșiem între noi, pentru putere. Solidaritatea și învățarea lecției să ne fie cuvintele de ordine", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Reamintim că Firea și Dragnea s-au împăcat în ultima lună după ruperea de la finalul anului trecut când primarul general a cerut plecarea lui Dragnea din fruntea PSD.

”Că ne certăm între noi este una și poate peste 8-9 luni ne împăcăm, dar deasupra tuturor scandalurilor stă interesul cetățenilor. Poate că ești primar, ministru, consilier, premier, președinte de partid sau al unei Camere a Parlamentului, dar când este vorba despre interesul cetățeanului trebuie să trecem peste toate", afirma Firea la finalul lui aprilie.

De altfel, chiar vineri Firea remarca o schimbare în relația dintre Guvern și Primăria Generală.

"Apreciez că în ultima perioadă Guvernul a reconsiderat relația cu Primăria Capitalei și se încearcă repararea întârzierilor de anul trecut", spunea primarul general.

În plus, duminică seară, după rezultatul prost din europarlamentare, 
 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Liviu Dragnea,   PSD