Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu anunță prelungirea unor facilități fiscale pentru firmele afectate de criza COVID-19. Sectorul HoReCa, scutit de plata impozitului specific până la finele anului (VIDEO)

Florin Cîțu anunță prelungirea unor facilități fiscale pentru firmele afectate de criza COVID-19. Sectorul HoReCa, scutit de plata impozitului specific până la finele anului (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Oct 2020, 18:40
Florin Cîțu anunță prelungirea unor facilități fiscale pentru firmele afectate de criza COVID-19. Sectorul HoReCa, scutit de plata impozitului specific până la finele anului (VIDEO) Captură Video - Guvernul României / Facebook Politică

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, în debutul ședinței de Guvern de joi, prelungirea mai multor facilități fiscale ce au fost implementate în sprijinul firmelor afectate de criza generată de epidemia de coronavirus. De exemplu, sectorul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele acestui an. Cîțu a mai anunțat că de miercuri funcționează și programul de ajutor financiar prin intermediul eximbank.ro, un fel de IMM Invest, dar pentru marile companii.

 

Florin Cîțu: Sectorul HoReCa are scutire de la plata impozitului specific până la finalul anului
 

Premierul Ludovic Orban: „Am discutat să pregătim actul normativ pentru după data 25 octombrie, astfel încât să nu plonjeze companiile direct în plata obligațiilor. Practic am lăsat, prin măsurile adoptate, 16, 15 miliarde la dispoziția companiilor”

Ministrul Florin Cîțu: „Plus 250 de milioane de pe urma bonificațiilor pentru cei care și-au plătit impozitele la timp. Va fi pe ordinea de zi suplimentară o OUG mai lungă: înlesniri la plată pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență - e posibil ca unele companii să fi acumulat restanțe și venim cu această facilitate - scutirea de la plata impozitilui specific pentru HoReCa până la finele anului - deci tot anul HoReCa a avut scutirea aceasta - acordarea posibilității autorităților publice locale de a adopta hotărâri privind reducerea impozitului pe clădiri sau scutiri de la plata taxei pe clădiri - prelungim și acest lucru. (...) De ieri e live programul pentru companiile mari prin eximbank.ro de ajutoare Un fel de IMM Invest pentru companiile mari. Pe site-ul eximbank.ro sunt toate informațiile”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

La finele lunii iulie, Guvernul PNL a adoptat o Ordonanţa de Urgenţă ce a modificat Legea de organizare şi funcţionare a Eximbank. 

„Practic, este creat cadrul legal prin care Eximbank poate să administreze această schemă de garantare pentru credite pentru investiţii şi capital de lucru pentru companii mari cu cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei”, a explicat Ionel Dancă, la acea vreme.

Șeful Cancelariei premierului a mai precizat că, potrivit estimărilor, la acest produs vor avea acces 600 de companii, cu o cifră de afaceri de aproximativ 580 de miliarde de lei şi un număr de salariaţi de 1,7 milioane.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

 

Florin Cîțu: E clar că economia nu și-a revenit. 2020 e închis / Ludovic Orban: Putem moderniza România şi renaşte precum pasărea Phoenix

 

Tot joi, Florin Cîțu a afirmat că economia nu și-a revenit și acest an e închis, iar obiectivul e recuperarea pierderilor în 2021: „E clar că economia nu și-a revenit. (...) 2020 este închis, nu mai avem ce face. Obiectivul meu e ca creșterea din 2021 să anuleze scăderea de anul acesta. La o scădere de 4%, să avem un plus de 4% în 2021”.

În schimb, Ludovic Orban a ales să vadă și partea pozitivă în această situație. Șeful Guvernului a insistat că epidemia vine și cu anumite oportunități care nu trebuie ratate. 

Orban a afirmat că putem construi o economie mai puternică și mai prietenoasă cu mediul, valorificând noile tehnologii și digitalizarea, și putem clădi un sistem de sănătate mai performant și mai capabil să reziste crizelor.

„Pe scurt, putem moderniza România şi renaşte din această criză, precum legendara pasăre Phoenix”, a punctat el.
 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Orban,   Florin Citu,   facilitati fiscale,   scutiri de impozite,   HoReCa,   criza economica