Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Barurile, cafenelele, cluburile și discotecile rămân în continuare închise până la 1 iunie. De la 1 iunie, propunerea era să se deschidă la 50% din capacitate, dar pentru persoane vaccinate

Florin Cîțu: Barurile, cafenelele, cluburile și discotecile rămân în continuare închise până la 1 iunie. De la 1 iunie, propunerea era să se deschidă la 50% din capacitate, dar pentru persoane vaccinate

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Mai 2021, 23:57
Florin Cîțu: Barurile, cafenelele, cluburile și discotecile rămân în continuare închise până la 1 iunie. De la 1 iunie, propunerea era să se deschidă la 50% din capacitate, dar pentru persoane vaccinate Foto: Facebook @ Florin Cîțu Politică

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, joi seară, că barurile, cafenelele, cluburile și discotecile rămân închise la interior până la 1 iunie. Odată cu venirea verii, spune premierul, ele s-ar putea redeschide la o capacitate de 50%, „dar pentru persoane vaccinate”.

Barurile, cafenelele, cluburile și discotecile rămân în continuare închise până la 1 iunie, a precizat Florin Cîțu

 

„Avem baruri, cafenele, cluburi, discoteci ș.a.m.d. care în continuare până la 1 iunie rămân închise. De la 1 iunie, propunerea era să se deschidă cu o capacitate la jumătate, cam așa, dar pentru persoane vaccinate, de exemplu”, a declarat primul-ministru, la Digi 24.

Întrebat dacă este vorba despre baruri, restaurante și cafenele care funcționează la interior, premierul Florin Cîțu a precizat: „Închise. E vorba de cele închise. Maximum 50% din capacitate, vom vedea. Noi vorbim de vaccinați, ne gândim la vaccinați”.

Întrebat dacă asta înseamnă că oamenii vor prezenta certificatul de vaccinare anti-COVID-19 la intrare, liberalul a adăugat: „Vom vedea. Vedeți, lucrurile acestea le vedem pe parcurs cum le vom implementa. Nu are sens să intru acum în detalii, pentru că e în funcție și de discuțiile pe care le avem, dar avem evenimentele private, cu nunți, botezuri, mese festive ș.a.m.d, și acolo există o limită pe care noi o punem, de exemplu, la interior, maximum 70 de persoane la o incidență de sub 3 la mie, dar atunci când organizatorul își asumă că va face doar cu persoane vaccinate numărul poate să fie mai mare. La fel și la exterior”.

Despre situația evenimentelor private a vorbit și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, care a fost invitatul lui Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, joi seară, pe B1 TV.

„S-a vorbit foarte mult despre evenimente private, nunți, botezuri, mese festive. La exterior, începând cu data de 1 iunie, vom propune un procent de ocupare a respectivei capacități în condițiile în care incidența este de sub 3 la o mie de cazuri în ultimele 14 zile, dar în condițiile în care organizatorul își asumă prezența în respectiva locație, în exterior, în spații deschise, a unui număr mai mare decât cel indicat de către noi, va trebui să garanteze că toate acele persoane vor fi imunizate”, a spus șeful MAI, în contextul planului de relaxare graduală a restricțiilor.

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu,   restrictii anti-COVID-19,   pandemie de coronavirus