Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Coaliția merge mai departe. Am făcut un pas important pentru a avea o guvernare eficientă și o coerență a deciziilor. De mâine, vom avea un ministru al Sănătății (VIDEO)

Florin Cîțu: Coaliția merge mai departe. Am făcut un pas important pentru a avea o guvernare eficientă și o coerență a deciziilor. De mâine, vom avea un ministru al Sănătății (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 20 Apr 2021, 22:14
Florin Cîțu: Coaliția merge mai departe. Am făcut un pas important pentru a avea o guvernare eficientă și o coerență a deciziilor. De mâine, vom avea un ministru al Sănătății (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu Politică

Premierul Florin Cîțu a declarat marți seară, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că actuala coaliție merge mai departe și că a fost făcut un pas important pentru o coerență a deciziilor între parteneri. ”De mâine vom avea un ministru al Sănătății”, a anunțat prim-ministrul, subliniind că persoana propusă să preia protofoliul va avea susținerea tuturor. Concret, în ședința de marți s-a convenit asupra unui act adițional la acordul de guvernare care conține noi reguli privind funcționarea coaliției. 

 

Florin Cîțu, la finalul ședinței coaliției: Deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare și în interesul cetățenilor României

 

”Coaliția merge mai departe. Azi am făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă și o coerență a deciziilor politice în coaliție. Sunt bucuros că ne asumăm ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes și sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine, vom avea un ministru al Sănătății care va prelua un protofoliu dificil. Va avea susținerea mea și a colegilor din cabinetul pe care îl conduc. Așa cum am făcut și până acum, deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare și în interesul cetățenilor României”, a anunțat Florin Cîțu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Care sunt termenii acordului la care au ajuns liderii coaliției de guvernare 

 

După ședința de luni, în care nu au reușit să ajungă la un numitor comun, liderii coaliției de guvernare s-au reunit marți după-amiază într-o nouă rundă de discuții, iar după șase ore de negocieri au convenit asupra unui document care aduce o serie de completări la acordul de funcționare a coaliției, încheiat la finalul anului trecut.  Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Potrivit actului adițional la Acordul de Guvernare din 21 decembrie 2020, ”deciziile politice majore se iau colegial cu acordul formațiunilor din coaliție. În aplicarea principiilor de mai sus, Coaliția, prim-ministrul și membrii guvernului își asumă să nu adopte poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală și a membrilor guvernului. Comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă și solidaritate”, informează G4 Media.

Documentul prevede că revocarea unui ministru poate fi făcută de premier ”după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție”, iar ”premierul va acorda un interval de timp rezonabil pentru asigurarea tranziției între titularii portofoliului ministerial”. Miniștrii vor fi evaluați periodic, la fel și performanța întregului cabinet.

Coaliția de guvernare a ajuns într-un impas în urmă cu o săptămână după ce premierul Florin Cîțu a luat decizia de a-l revoca pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Cîțu a fost acuzat atunci de USR PLUS că a luat hotărârea fără consultarea partenerilor de coaliție, iar vicepremierul Dan Barna a anunțat că cei de la USR PLUS nu îl mai susțin în funcția de prim-ministru. 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu