Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: "De la 1 iulie vom avea certificat verde" / "Campania de vaccinare continuă până ne asigurăm că nu vom avea niciun caz"

Florin Cîțu: "De la 1 iulie vom avea certificat verde" / "Campania de vaccinare continuă până ne asigurăm că nu vom avea niciun caz"

Un articol de: George Lupu - 11 Iun 2021, 20:20
Florin Cîțu: "De la 1 iulie vom avea certificat verde" / "Campania de vaccinare continuă până ne asigurăm că nu vom avea niciun caz" Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Certificatul verde european pentru COVID-19, care va permite circulația la nivelul statelor UE, va fi disponibil și în România începând cu data de 1 iulie, a declarat vineri premierul Florin Cîțu.

 

Florin Cîțu, precizări despre certificatul verde pentru COVID-19

 

"De la 1 iulie vom avea certificat verde", a spus Florin Cîţu, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat , referitor la campania de vaccinare, că va continua până când pandemia va lua sfârșit:

“Avem rezultate foarte bune, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Această campanie de vaccinare continuă până ne asigurăm că nu vom avea niciun caz şi în acel moment putem spune că am depăşit pandemia", a afirmat Florin Cîţu.

Parlamentul European a aprobat miercuri definitiv certificatul digital al UE privind COVID-19, pentru a facilita călătoriile în interiorul Uniunii şi pentru a contribui la redresarea economică.

 

Secretarul de stat Andrei Baciu, noi precizări despre certificatul digital al UE privind COVID-19

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Certificatul digital al UE privind COVID-19 va deveni operațional în România de la 1 iulie, a anunțat, joi, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Oficialul guvernamental a precizat că de la începutul lunii iulie va exista un site de pe care românii vor putea descărca acest certificat.

 
"Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare.

Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat - n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă", a explicat Andrei Baciu, potrivit Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   COVID-19,   UE