Florin Cîțu, despre criza provocată de COVID-19 și posibilitatea unor tăieri salariale în rândul bugetarilor: ‘O părere personală, costul trebuie suportat de toată lumea’

Florin Cîțu, despre criza provocată de COVID-19 și posibilitatea unor tăieri salariale în rândul bugetarilor: 'O părere personală, costul trebuie suportat de toată lumea'

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, că această criză financiară creată de pandemia de coronavirus trebuie suportată de toți cetățenii în mod egal.

Cîțu nu s-a sfiit să spună că, după părerea sa, bugetarii nu trebui să facă notă discordantă.

Întrebat de jurnaliușii de la Hotnews dacă se are în vedere o tăriere a salariilor angajaților statului, ministrul a spus că ‘este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari.’

Cîțu a menționat însă că aceasta este părerea sa personală și că o astfel de decizie este luată la nivelul Executivului.

‘Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. (…) Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea’, a spus ministrul Finanțelor.

Amitnim, totodată, că Florin Cîțu a declarat că nu dorește să intervină în controlul prețurilor, după ce multă lume s-a plâns că de la începutul restricțiilor pe fondul pandemiei de coronavirus prețurile la raft s-au majorat considerabil.

Cîțu spune că o intervenție a autorităților ar putea genera o penurie de produse.

Acesta a precizat însă că a solicitat o situație privind prețurile de la Consiliul Concurenței. (Detalii AICI)

PNL a făcut însă primele demersuri de economisire a banilor la buget. Reamintimcă miercuri liderii de grup aiPNLau depus un proiect privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale.

Este vorba despre o impozitare cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4.000 de lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4.001-7.000 de lei şi cu 95% a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 de lei.

Totodată, vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci, Bogdan Huțucă, a spus că ‘România nu mai este de mult în situația de a plăti pensii speciale’.

Acesta cere ca banii să meargă spre susținerea angajaților și a firmelor, atrăgând atenția asupra avertismentelor venite de la specialiști internaționali în economie, care spun că pandemia deCOVID-19va lăsa în urma sa una dintre cele mai mari crize financiare din ultimul secol.

De asemenea, acesta avertizează asupra presiunilor care se pun pe mediul privat în aceste momente și spune că sute de mii de români pot rămâne fără serviciu, iar mii de firme vor da faliment. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe