Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu, despre introducerea unei taxe pentru mașinile care poluează: "Eu sunt adeptul măsurilor pozitive"

Florin Cîțu, despre introducerea unei taxe pentru mașinile care poluează: "Eu sunt adeptul măsurilor pozitive"

Un articol de: George Lupu - 14 Mai 2021, 14:42
Florin Cîțu, despre introducerea unei taxe pentru mașinile care poluează: "Eu sunt adeptul măsurilor pozitive" Politică

Întrebat dacă intenționează să introducă o taxă penru mașinile poluante pentru a descuraja achiziționarea de mașini second hand, Premierul Florin Cîțu a precizat că nu se are în vedere o astfeld e măsură și că încurajarea de a achiziționa mașini noi se va face prin programe de tipul Rabla:

“Un mod simplu de a descuraja este programul Rabla, prin care încurajăm să se cumpere mașini noi. Lucrăm la o soluție. În discuția cu Comisia Europeană am spus foarte clar, acolo nu scrie nimic despre taxe.

Cred că în terminologia pe care am folosită este că descurajăm. Eu sunt adeptul măsurilor pozitive, prin măsurile pozitive să creăm motivații, pentru ca oamenii să se miște de la mașini care poluează, către mașini noi.Faptul că nu am crescut taxe până acum, dar avem o creștere a conformării voluntare oamenii plătesc mai multe taxe, arată clar că se poate și pe pozitiv, nu trebuie doar cu negativ”, a spus premierul Florin Cîțu.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu