Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîţu, despre PNRR: Nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană. E vorba de a remodela ceea ce avem noi în Plan, deci nu văd aici nicio problemă (VIDEO)

Florin Cîţu, despre PNRR: Nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană. E vorba de a remodela ceea ce avem noi în Plan, deci nu văd aici nicio problemă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Apr 2021, 17:47
Florin Cîţu, despre PNRR: Nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană. E vorba de a remodela ceea ce avem noi în Plan, deci nu văd aici nicio problemă (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că nu poate fi vorba despre o respingere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de către Comisia Europeană. În schimb, a punctat șeful Guvernului, e nevoie de o „remodelare” pentru a intra exact în tiparele pe care le ia în calcul executivul comunitar.

„Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost săptămâna trecută acolo. Este o negociere, noi am prezentat un plan, iar Comisia Europeană a venit cu comentarii. Noi revenim cu aceste comentarii. Eu nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană, pentru că nu este adevărat, nu are cum să se întâmple acest lucru. Cred că este vorba de a remodela ceea ce avem noi în PNRR, pentru a intra exact în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană. Deci nu văd aici nicio problemă”, a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Klaus Iohannis, despre PNRR și reacția Comisiei Europene

 

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii care lucrează la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

„Am lucrat intens și sub mare presiune, cum același lucru s-a întâmplat în toate statele din UE, să pregătim acest plan național de relansare și reziliență. Este o noutate pentru toată lumea, nu a mai existat așa ceva și în acest sens au fost de așteptat dificultățile în conturarea planului, dificultatea numărul unu constă în faptul că se doresc reforme profunde, dar în același timp, dificultatea 2, într-o perioadă scurtă, foarte limitată de timp. Avem câțiva ani la dispoziție. În mod normal, reformele nu se fac peste noapte și proiectele importante nu se realizează în 3-4 ani. Vom fi pregătiți pentru acest plan național și vom îmbunătăți proiectele în așa fel încât să fie acceptate. Toți suntem în această situație prin noutatea și presiunea asupra noastră”, a declarat Iohannis.Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)