Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu, despre salariul minim: Noi avem același principiu ca anul trecut. Vrem să fie legat cumva de evoluția economiei, de productivitate (VIDEO)

Florin Cîțu, despre salariul minim: Noi avem același principiu ca anul trecut. Vrem să fie legat cumva de evoluția economiei, de productivitate (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Noi 2020, 21:12
Florin Cîțu, despre salariul minim: Noi avem același principiu ca anul trecut. Vrem să fie legat cumva de evoluția economiei, de productivitate (VIDEO) Foto: Florin Cițu / Facebook Politică

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a explicat că în stabilirea salariului minim pe economie se va aplica „în continuare” același principiu „ca anul trecut”. „Vrem să fie legat de evoluția economiei, de productivitatei”, a subliniat demnitarul liberal.

Florin Cîțu, despre salariul minim pe economie

 

„Noi avem acelaşi principiu ca anul trecut. Vrem ca salariul minim să fie legat cumva de evoluția economiei, de productivitate. Este ceea ce noi am propus anul trecut şi vom face şi în continuare”, a afirmat, luni seară, Florin Cîţu, întrebat despre formula de calcul pentru salariul minim pe economie.

 

Tot luni seară, Florin Cîțu a anunțat că „în şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020”.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracţie economică de 4,2% şi un PIB nominal de 1.050 miliarde lei. Deficitul bugetului general consolidat se majorează cu 5 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei provin din diminuarea veniturilor bugetului general consolidat şi 0,8 miliarde prin majorarea cheltuielilor bugetului general consolidat”, a afirmat oficialul.

Ministrul a mai spus că veniturile sunt estimate 337,8 miliarde de lei, respectiv 32,2% din PIB.

„Această estimare a veniturilor, suma încasată, este mai mare decât suma încasată anul trecut în 2019”, a precizat Cîțu.

Întrebat dacă s-au operat modificări în şedinţa de Guvern comparativ cu datele prezentate anterior, Florin Cîțu a răspuns: „S-au mai schimbat în interiorul ministerelor, realocări de sume şi ne-am asigurat la Ministerului Transporturilor că există banii pentru continuarea investiţiilor pe programul de investiţii al Uniunii europene, cei 49  milioane de lei”.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

„Prin această rectificare se continuă asigurarea finanţării investiţiilor. Acestea sunt estimate la 55 de miliarde de lei, în creştere”, a mai menționat el, adăugând că „în plus,  se asigură finanţarea în domeniul Sănătăţii, Asistenţei Sociale şi Educaţiei”.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu