Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu, după ce a analizat amendamentele PSD la proiectul de buget: Social-democrații vor să scoată România din Uniunea Europeană (VIDEO)

Florin Cîțu, după ce a analizat amendamentele PSD la proiectul de buget: Social-democrații vor să scoată România din Uniunea Europeană (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Feb 2021, 10:51
Florin Cîțu, după ce a analizat amendamentele PSD la proiectul de buget: Social-democrații vor să scoată România din Uniunea Europeană (VIDEO) FOTO: Facebook: Florin Cîțu Politică

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni dimineață, că a analizat amendamentele propuse de PSD la legea bugetului de stat și a ajuns la concluzia că social-democrații vor să ne scoată din Uniunea Europeană.

 

Florin Cîțu, despre amendamentele PSD la proiectul de buget

 

„Da, am primit lista amendamentelor, cele făcute publice, de la PSD. Impactul bugetar e de apoape 6% din PIB, asta înseamnă să mergem cu deficitul aproape de 13% din PIB. M-am uitat la sursa de finanțare și, fără niciun fel de surprize, vedem exact ce vrea să facă PSD cu România: s-o scoată din UE. Sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. Noi plătim contribuția la UE și de acolo vrea PSD să ia banii, ca să ne scoată din Uniunea Europeană”, a declarat Florin Cîțu.

Din nou, șeful Guvernului a insistat că „nu putem depăși deficitul de 7,16% din PIB. Orice amendament trebuie să vină cu surse de finanțare să nu crească deficitul bugetar”.

Calendarul adoptării bugetului în Parlament depinde de Birourile permanente reunite. „Sper să fie cât mai repede”, a punctat Cîțu.

Tot luni, de la ora 17.00, Florin Cîțu va vorbi în plenul Camerei Deputaților, la Ora prim-ministrului, chiar despre poriectul de buget

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

 

PSD a pregătit „mii de amendamente” și amenință Guvernul Cîțu cu moțiunea de cenzură

 

„Pot să vă spun că avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astăzi, dar sunt şi foarte multe amendamente pe fiecare judeţ în parte. Eu cred că vor fi, dacă le adunăm, câteva mii”, a declarat, duminică dimineață, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD.

O parte dintre aceste amendamente vizează creșterea alocațiilor, a salariilor bugetarilor și a pensiilor.

Grindeanu insistă că banii pentru aceste majorări există: „Nu e adevărat că nu sunt bani, cum susţine Cîţu, pentru a-şi justifica neputinţa sau neştiinţa. (...) Guvernul nu are de gând să crească colectarea veniturilor la buget. (...) Nu sunt bani la buget deoarece Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei. Nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde de lei”.

Duminică seară, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a catalogat drept „o tâmpenie” proiectul de buget adoptat de Guvernul Cîțu și a precizat că PSD va depune moțiune de cenzură dacă amendamentele nu-i vor fi adoptate.

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu,   PSD,   amendamente buget,   buget pe 2021,   Uniunea Europeana