Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Guvernul va aproba vineri o OUG pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară. Ce ministere primesc mai mulți bani

Florin Cîțu: Guvernul va aproba vineri o OUG pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară. Ce ministere primesc mai mulți bani

Un articol de: Traian Avarvarei - 13 Aug 2020, 13:26
Florin Cîțu: Guvernul va aproba vineri o OUG pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară. Ce ministere primesc mai mulți bani Foto: gov.ro Politică

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, joi, că Guvernul va aproba în şedinţa de vineri o Ordonanţă de Urgenţă care va aduce unele modificări necesare pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară. Potrivit acdestuia, mai mulți bani se vor duce către sănătate și investiții.

 

 

Guvernul va aproba vineri o OUG pentru punerea în aplicare a rectificării bugetare


 


 

Ministerul Finanțelor, Florin Cîțu, a precizat în debutul  şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti că Executivul Orban va aproba vineri o Ordonanţă de Urgenţă care va aduce unele modificări necesare pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară.

"Voi avea o declaraţie de presă în cursul zilei de astăzi (joi - n.red.), în care voi prezenta toate detaliile rectificării bugetare, fără nimic de ascuns. Mâine va fi în şedinţă de Guvern, o ordonanţă de urgenţă care modifică ce este nevoie pentru a pune în aplicare această rectificare bugetară", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

El a mai spus că la această rectificare mai mulţi bani se vor duce către sănătate şi investiţii.

 VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

 

Klaus Iohannis, discuții la Cotroceni cu Ludovic Orban și Florin Cîţu despre rectificarea bugetară


 


 

Preşedintele Klaus Iohannis a discuta tmiercuri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe tema rectificării bugetare.

De altfel, vineri, 7 august, la debutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban a anunțat că rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni, prin Ordonanță de Urgență.

El le-a cerut miniștrilor să analizeze atent fiecare solicitare de bani, căci „situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia românească, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban”.

Șeful Guvernului a anunțat că Transporturile, Dezvoltarea, Educația, Sănătatea și Agricultura sunt domeniile care vor primi mai mulți bani la rectificarea bugetară. Nu a precizat, însă, de unde se vor tăia bani.

„Sunt solicitări pertinente de creștere pe zona investițiilor, sunt la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Dezvoltării, vom aloca sume suplimentare în domeniul Sănătății, Educației și sume suplimentare în domeniul agriculturii, pentru că e nevoie de o majorare a bugetului pentru plata despăgbirilor pentru cei afectatți de secetă. Mai sunt măsuri pentru care pregătim creșterea alocărilor”, a declarat Orban.

Constrângerile bugetare sunt foarte mari”, a mai precizat acesta.

Pe 4 august, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara că atunci când va avea loc rectificarea bugetară, guvernanții vor decide și procentul cu care vor fi majorate pensiile. Aceasta a insistat că Guvernul Orban va majora pensiile de la 1 septembrie, iar procentul va ține cont de posibilitățile bugetului. 

Marți, Senatul a respins Ordonanța de Urgență a Guvernului privind majorarea cu 20% a alocațiilor pentru copii.


 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Ministerul Finantelor Publice