Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu insistă că deficitul nu poate fi depășit cu niciun chip și orice amendament la proiectul de buget trebuie să indice sursa de finanțare (VIDEO)

Florin Cîțu insistă că deficitul nu poate fi depășit cu niciun chip și orice amendament la proiectul de buget trebuie să indice sursa de finanțare (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Feb 2021, 10:38
Florin Cîțu insistă că deficitul nu poate fi depășit cu niciun chip și orice amendament la proiectul de buget trebuie să indice sursa de finanțare (VIDEO) Politică

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni dimineață, că deficitul bugetar de 7,16% nu poate fi depășit cu niciun chip și că orice amendament ce va fi depus în Parlament la legea bugetului de stat trebuie să indice clar sursa de finanțare.

 

Avertismentul lui Florin Cîțu, în contextul în care proiectul de buget ajunge în Parlament

 

„Nu a fost depus niciun amendament până acum.  Mesajul pentru colegi e același, că nu putem depăși deficitul de 7,16% din PIB. Orice amendament trebuie să vină cu surse de finanțare să nu crească deficitul bugetar”, a declarat Cîțu.

Prim-ministrul a răspuns astfel întrebărilor reporterilor în legătură cu un amendament propus chiar de colegi de-ai săi de partid, mai precis de liderul PNL Ludovic Orban și vicepreședintele PNL Florin Roman. Amendamentul prevede acordarea a 24 de călătorii gratuite pentru studenţi. Acesta ar putea crește deficitul bugetar dacă nu e prevăzută sursa de finanțare.

Întrebat dacă el, ca senator, va vota acest amendament, Cîțu a răspuns: „Repet, să vină amendamentul și discutăm atunci. Dar eu nu fac diferența dintre premier și senator”.

Calendarul adoptării bugetului în Parlament depinde de Birourile permanente reunite. „Sper să fie cât mai repede”, a punctat Cîțu.

Despre amendamentele anunțate deja de PSD, prim-ministrul a spus că acestea demonstrează faptul că social-democrații vor să scoată România din Uniunea Europeană: „Sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. Noi plătim contribuția la UE și de acolo vrea PSD să ia banii, ca să ne scoată din Uniunea Europeană”

Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

PSD propune amendamente la buget pentru creșterea alocațiilor, salariilor și pensiilor

 

Duminică, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a anunțat că social-democrații vor depune amendamente la proiectul de buget pentru creșterea alocațiilor, a salariilor bugetarilor și a pensiilor. El a insistat că banii există pentru aceste majorări.

„Pot să vă spun că avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astăzi, dar sunt şi foarte multe amendamente pe fiecare judeţ în parte. Eu cred că vor fi, dacă le adunăm, câteva mii”, a punctat Grindeanu.

Duminică seară, Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a catalogat drept „o tâmpenie” proiectul de buget aprobat de Guvernul Cîțu și a precizat că social-democrații vor depune moțiune de cenzură dacă amendamentele lor nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament.

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu,   buget pe 2021,   amendamente buget