Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: „Măsurile pe care le-am luat în acest an, IMM Invest, cele pentru companii mari, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021” (VIDEO)

Florin Cîțu: „Măsurile pe care le-am luat în acest an, IMM Invest, cele pentru companii mari, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Oct 2020, 21:50
Florin Cîțu: „Măsurile pe care le-am luat în acest an, IMM Invest, cele pentru companii mari, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat joi, la finalul ședinței de Guvern, că toate măsurile și schemele de garanții adoptate în acest an, în sprijinul economiei afectată și ea de epidemia de coronavirus, vor putea fi prelungite și în 2021. Acesta a mai afirmat că Guvernul a discutat, într-o primă lectură, o Ordonanță care prevede înlesnirea la plată pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență și până în 25 octombrie, administrate de organul fiscal central. De asemenea, Executivul a aprobat un memorandum ce prevede contractarea unui împrumut de 250 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi. 

 

Florin Cîțu: Și în 2021, dacă va fi nevoie, vom veni cu suplimentarea schemelor de garanții

 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi seară, la finalul ședinței de Guvern, că toate măsurile și schemele de garanții adoptate în acest an vor putea fi prelungite și în 2021. Asta după ce Comisia Europeană a transmis statelor membre UE o propunere de prelungire a cadrului temporar.

„Comisia Europeană a transmis statelor membre o nouă propunere de modificare şi prelungire a cadrului temporar. Asta înseamnă că măsurile pe care le-am luat în acest an, IMM Invest, cele pentru companii mari, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021. Acest cadru temporar era până la 30 iunie 2021. 

Putem să mergem și după această perioadă şi se propune şi introducerea unui instrument de sprijin pentru a compensa o parte din costurile fixe neacoperite ale întreprinderilor cu activitate comercială redusă din cauza COVID-19. 

Și în 2021, dacă va fi nevoie, vom veni cu suplimentarea acestor programe, cu suplimentarea garanţiilor şi extinderea perioadei în care pot fi derulate aceste programe”, a declarat ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu: „Măsurile pe care le-am luat în acest an, IMM Invest, cele pentru companii mari, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021”

Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

 

Cîțu: Venim cu o înlesnire la plată pentru obligaţiile bugetare restante de la începutul stării de urgență

 

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul liberal a mai susținut că Guvernul pregătește înlesnirea la plată pentru obligațiile bugetare restante, administrate de organul fiscal central. 

Cîțu a precizat că este vorba despre acordarea unei eșalonări de plată pe o perioadă de 12 luni  pentru obligațiile fiscale și bugetare acumulate de la debutul stării de urgență până la data de 25 octombrie. 

„De ieri e live programul pentru companiile mari prin eximbank.ro de ajutoare. Un fel de IMM Invest pentru companiile mari. Pe site-ul eximbank.ro sunt toate informațiile”, a mai afirmat ministrul.

 

Florin Cîțu: Vom contracta un împrumut de la Banca Europeană de Investiții pentru Spitalul de Urgență Iași

 

Liberalul a mai anunțat că, tot în cadrul ședinței de joi, Guvernul a aprobat un memorandum ce prevede contractarea unui împrumut de 250 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi.

„Valoarea totală a investiţiei este de 500 milioane euro. Proiectul este susţinut jumătate din fondurile europene, jumătate din bani de la buget. Acest împrumut are rolul de a susţine investiţiile până luăm banii din fonduri europene, ca să nu mai întârziem să începem construirea acestui obiectiv”, a explicat Florin Cîțu.
 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Guvernul Orban,   ajutor pentru firme,   imprumut BEI,   spitalul regional Iasi