Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice”

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Aug 2020, 17:14
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice” Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, susține că jumătate din deficitul bugetar înregistrat în 2020 reprezintă costul crizei economice, iar acest cost este generat de creșterea cheltuielilor neprevăzute, pe de o parte, respectiv de reducerea semnificativă a veniturilor față de estimarea inițială, pe de altă parte.
 

„În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice”, spune Florin Cîțu


 

„În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice. Să fie mai clar pentru toată lumea, JU MĂ TA TE. Iar acest cost are doua componente, o creștere a cheltuielilor bugetare neprevăzute (cheltuieli cu sanatatea, asistență socială, etc) și o reducere SEMNIFICATIVĂ a veniturilor bugetare față de estimarea inițială”, a scris Florin Cîțu, marți, pe Facebook.

Ministrul liberal este de părere că „aceasta este realitatea pe care socialiștii din Parlamentul României, împreună cu lacheii din jurul lor, vor să o ascundă romanilor. Și plătesc bani grei pentru asta. Nu se opresc aici și nici nu se mai ascund. Vor să distrugă Romania și nu-i mai interesează nimic. Votează pe bandă rulantă legi fară surse de finantare DOAR PENTRU CĂ POT”.

„Nu o să fiu niciodată de acord să arunc țara în aer pentru că o grupare infracțională vrea să câștige câteva voturi. Niciodată! Voi administra în continuare cu prudență și responsabiliate finanțele României pentru a reduce cât mai mult din impactul negativ al crizei economice asupra României”, a mai spus Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

În finalul mesajului său, demnitarul a postat un citat din fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, fără să-l comenteze.

„P.S. No Comment «Vreau să vă reamintesc că, în 2004, Guvernul de stânga negocia la sânge cu sindicatele din educaţie o creştere de o cifră. Acum, solicită 50%, deşi ştiu bine că această solicitare ar aduce criza economică mondială în România. Stânga are un plan foarte clar de câştigare a alegerilor, dar nu are niciun plan de guvernare a României», Călin Popescu Tăriceanu, toamna 2008”, a conchis ministrul Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor: Criza economică a însemnat cheltuieli mai mari de la buget pentru toate țările. Totuși, România are cea mai mică creștere e deficitului bugetar față de estimarea inițială


Criza economică a presupus cheltuieli bugetare mai mari pentru toate țările, explică ministrul Finanțelor


 

Tot Florin Cîțu anunța anterior că România a înregistrat cea mai mică creștere a deficitului bugetar comparativ cu estimarea inițială, deși criza economică generată de pandemia de coronavirus „a însemnat cheltuieli mai mari de la buget pentru toate țările”Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

„Am promis o politică fiscală prudentă, responsabilă și neinflaționistă pe termen lung. Am reușit până acum. Criza economică a însemnat cheltuieli mai mari de la buget pentru toate țările. Toate deficitele bugetare au explodat. Totuși, România are cea mai mică creștere e deficitului bugetar față de estimarea inițială”, afirma ministrul Finanțelor, în urmă cu câteva zile.

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu