Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu, noi detalii despre neregulile găsite la Primăria Capitalei: 'Dovada că au fost bani, dar nu s-a plătit subvenţia pentru termoficare'

Florin Cîțu, noi detalii despre neregulile găsite la Primăria Capitalei: 'Dovada că au fost bani, dar nu s-a plătit subvenţia pentru termoficare'

Un articol de: Traian Avarvarei - 13 Oct 2020, 14:41
Florin Cîțu, noi detalii despre neregulile găsite la Primăria Capitalei: 'Dovada că au fost bani, dar nu s-a plătit subvenţia pentru termoficare' Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Continuă dezvăluirile făcute după controlul financiar la Primăria Capitalei. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat, marți, pe Facebook, noi dovezi ale faptului că Primăria Capitalei a avut bani dar nu a plătit subvenţia pentru termoficare.

 

 

Florin Cîțu: Primăria Capitalei a avut bani dar nu a plătit subvenţia pentru termoficare

 

 

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu precizează că Primăria Capitalei a avut bugetul necesar pentru plata subvenţiei la transport şi termoficare însă a deturnat banii pe alte „proiecte”.

„DOVADA- PMB a avut bani pentru plata subvenţiilor dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor: transport 1.4 miliarde lei; energie termică 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin OUG 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook, ataşând şi un document în acest sens.

Dovada ca Primaria Capitaleia  avut bani, dar nu a platit subventia la termoficare

Ministrul Finanţelor Publice a adăugat că banii care trebuiau folosiţi pentru subvenţii, însă au fost cheltuiţi pe alte proiecte au dus la falimentul RADET şi ELCEN.DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

 

 

Florin Cîțu: Prejudiciul calculat e în jur de 40 de milioane euro / Reacția Gabrielei Firea

 

 

Ministrul Finanțelor, liberalul Florin Cîțu, a susținut, luni, că inspectorii Ministerului au găsit nereguli grave în timpul controlul efectuat la Primăria Generală a Capitalei, condusă încă de social-democrata Gabriela Firea, iar prejudiciul total se ridică la 200 de milioane de lei, adică aproximativ 40 de milioane de euro.

În cadrul unei conferințe, Cîțu a afirmat că Primăria Bucureștiului a primit bani și la începutul, și la mijlocul anului pentru a achita din subvențiile și datoriile restante, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Ministrul a insistat că bani au existat pentru subvenții, dar acestea nu au fost plătite așa cum ar fi trebuit.

„Unde sunt acești bani? La cine au ajuns acești bani? Vă promit că vom găsi unde au ajuns acești bani”, a spus ministrul.

În replică, Gabriela Firea a susținut că acuzațiile lansate de ministrul Florin Cîțu sunt nefondate și că acesta doar își face campanie electorală, deoarece mai vrea un mandat de senator. Cât despre prejudiciul invocat de liberal, social-democrata a spus că „e de râs”.

„Nu pot să spun decât că e de râs. Nu a găsit nimic. A început un control politic în decembrie 2019, iar inspectorii de la Ministerul de Finanțe cum au venit, așa au și plecat. Au spus că dacă nu scriu ceva, vor fi dați afară, sunt în vârstă, mai au puțin până la pensie și le este teamă. Prin urmare, s-au închis în birou și au scris. Nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greșeală. Au descris niște fapte”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a ținut să precizeze că e „disciplină financiară” în Primăria Capitalei.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Gabriela Firea,   Primaria Capitalei