Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu (PNL): În plină campanie, vine mărinimos Dragnea și spune că iartă 600.000 de români de plata unor datorii. De fapt, Guvernul știa că oricum nu va lua niciun ban de la aceștia (VIDEO)

Florin Cîțu (PNL): În plină campanie, vine mărinimos Dragnea și spune că iartă 600.000 de români de plata unor datorii. De fapt, Guvernul știa că oricum nu va lua niciun ban de la aceștia (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Mai 2019, 19:20
Foto: Florin Cîțu / Facebook Politică

Senatorul PNL Florin Cîțu a explicat ce este, de fapt, amnistia fiscală anunțată de Executivul PSD-ALDE pentru 600.000 de români. 

Liberalul susține că guvernanții au rămas fără bani, motiv pentru care iau împrumuturi atât de mari și, mai nou, au pus ANAF să facă recalculări pe ultimii cinci ani. S-a ajuns astfel 3,9 milioane de decizii de impunere pentru plata unor contribuții, din care au fost trimise deja 221.000. Cei de la ANAF au constatat, însă, că 600.000 de cetățeni trebuie să achite contribuții pentru venituri mai mici decât venitul minim. 

Din acest motiv, fix în campanie, PSD a anunțat această amnistie pentru cei 600.000 de români. De fapt, ei oricum n-ar fi putut să achite contribuțiile pentru că pur și simplu n-au banii, iar Guvernul știe prea bine asta, a explicat Florin Cîțu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Cu ANAF e... o coincidență! În plină campanie, vine mărinimos Dragnea și spune că-i iartă pe români de plata unor datorii, pe care nici nu știau că le au săracii. Deci aici e ca în filmele alea cu proști: a trimis ANAF-ul să recalculeze din ultimii cinci ani. Deci nu e vorba că oamenii nu au plătit, ci au plătit, dar ei au calculat greșit și acum au pus experții de la ANAF să recalculeze și au emis apoi 3,9 milioane de citații. 3,9 milioane de decizii de impunere!

Până acum s-au trimis 221.000 de decizii și au văzut că sunt 600.000 de cetățeni care nu au venit, deci erau contribuții pentru venituri mai mici decât venitul minim, deci de acolo n-aveau ce să ia, așa că au venit cu o amnistie doar pentru aceștia. Ei știau că nu vor lua nimic de la aceștia.

Deci acolo nu e o amnistie, ci pur și simplu și-au dat seama că după cinci ani nu mai au cum să mai ia de la oamenii ăștia bani.

Modul în care ei justifică această amnistie e în felul următor: nu e normal să le luăm acestor oameni contribuții dacă ei au avut venit mai mic decât venitul minim. Dar e normal să taxăm contractele part-time ca și cum ar fi contracte full time?

Eu anul trecut am spus că au făcut o mare ticăloșie: deciziile de impunere ale ANAF au devenit executorii. Putem să le contestăm, dar e greu să contești o astfel de decizie, pentru că ei încep să pună poprire pe conturi dacă nu plătești! Eu propun să ne strângem cu toții și să dăm în judecată ANAF”, a explicat Florin Cîțu, pentru B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   PNL,   PSD,   anaf,   Guvern
 
Loading...