Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: „Prerogativele constituționale ale premierului rămân aceleași. Nimeni nu vrea să facă remanieri” / Întrebat despre Drulă: „Este o problemă de conștiință și de onoare a celor care fac astfel de declarații” (VIDEO)

Florin Cîțu: „Prerogativele constituționale ale premierului rămân aceleași. Nimeni nu vrea să facă remanieri” / Întrebat despre Drulă: „Este o problemă de conștiință și de onoare a celor care fac astfel de declarații” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Apr 2021, 11:45
Florin Cîțu: „Prerogativele constituționale ale premierului rămân aceleași. Nimeni nu vrea să facă remanieri” / Întrebat despre Drulă: „Este o problemă de conștiință și de onoare a celor care fac astfel de declarații” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Florin Cîțu a explicat, miercuri, că rolul protocolului convenit marți seară în coaliție nu este să îngreuneze guvernarea, ci este „acela de a face lucrurile să meargă mai ușor”. Primul-ministru a subliniat că nimeni nu vrea să facă remanieri, acest instrument fiind folosit doar în „situații extreme”, însă a explicat că la negocieri nu s-a discutat nimic despre Constituție. „Prerogativele constituționale ale premierului rămân aceleași, ale Președintelui, ale Parlamentului, toate acestea rămân intacte, deci nu s-a discutat despre așa ceva”, a mai spus liberalul, miercuri, la Palatul Parlamentului, într-o serie de declarații în care a vorbit și despre numirea unui nou ministru al Sănătății.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Primul-ministru, despre situația din coaliție și acordul adițional convenit marți seară

 

Întrebat dacă prin documentul agreat marți seară în coaliție îi sunt știrbite prerogativele constituționale vizavi de remanierea unui ministru, premierul a explicat: „Dar nici nu trebuie să fac eu această considerație. Aseară nu s-a discutat Constituția, aseară nu s-a votat nimic despre Constituție, n-are sens să discutăm despre așa ceva. Prerogativele constituționale ale premierului rămân aceleași, ale Președintelui, ale Parlamentului, toate acestea rămân intacte, deci nu s-a discutat despre așa ceva”.

Totodată, întrebat dacă simte că prin noul acord s-a schimbat ceva în privința felului în care se pot face remanierile, primul-ministru a răspuns: „Nu înțeleg de ce discutăm despre asta că nimeni nu vrea să facă remanieri. Remanierile sau revocările sunt o situație extremă, deci nu trebuie să discutăm despre ele tot timpul”. 

Întrebat ce schimbă protocolul agreat marți seară în coaliție, premierul Florin Cîțu a explicat: „Rolul acestui protocol nu este acela de a îngreuna guvernarea, este acela de a face lucrurile să meargă mai ușor. Acesta este rolul acestui protocol. Sunt acolo mai multe puncte, poate trebuiau clarificate să fie toată lumea mulțumită. Ați văzut că sunt acolo despre modul în care se face agenda guvernamentală, agenda parlamentară în coaliție. Cred că acestea au fost lucrurile principale. Era nevoie de a fi o clarificare, dar rolul este acela de a face lucrurile să lucreze în coaliție mai simplu. Până la urmă, deciziile politice sunt decizii politice, deciziile guvernamentale se iau în Guvern”. 

Întrebat dacă aduce, totuși, ceva nou, el a afirmat: „Din punctul meu de vedere, nu”.

Ce a spus premierul Florin Cîțu când a fost întrebat despre Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

 

Întrebat dacă așteaptă scuze de la Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pentru declarațiile pe care le-a făcut, Florin Cîțu a declarat: „Eu am spus cum îi voi reevalua pe miniștri. Până la urmă este o problemă de conștiință și de onoare a celor care fac astfel de declarații”.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Întrebat dacă ministrul Cătălin Drulă și-a cerut scuze la întâlnirea de marți, premierul a adăugat: „Eu, de fiecare dată, v-ați obișnuit că nu spun ceea ce discut în privat cu colegii mei”.

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu,   coalitia de guvernare,   Catalin Drula