Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Producția industrială a crescut cinci luni consecutive. Economia va continua să aibă o performanță bună și în perioada următoare (VIDEO)

Florin Cîțu: Producția industrială a crescut cinci luni consecutive. Economia va continua să aibă o performanță bună și în perioada următoare (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 14 Noi 2020, 15:03
Florin Cîțu: Producția industrială a crescut cinci luni consecutive. Economia va continua să aibă o performanță bună și în perioada următoare (VIDEO) Foto: Florin Cițu / Facebook Politică

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a declarat că producția industrială, care „a crescut cinci luni consecutive”, reprezintă un alt indicator care confirmă că economia va continua să aibă o performanță bună și în perioada următoare.

„Un alt indicator care a fost prezentat săptămâna aceasta şi confirmă că economia va continua să aibă o performanţă bună şi în perioada următoare este producţia industrială. Şi aici iarăşi aş vrea să ne uităm puţin la câteva informaţii care să pună acest indicator în context. Producţia industrială a crescut cinci luni consecutive. Deci dinamică pozitivă, lunară, cinci luni consecutive. Ştiţi când s-a mai întâmplat acest lucru? S-a mai întâmplat la începutul anului 2017. Atunci am mai avut o dinamică cu cinci luni consecutive de creştere economică. După aceea dinamica a început să fie negativă. Diferenţa faţă de 2017 este iarăşi foarte mare. Media creşterii producţiei industriale lunare în 2017 era în jur de 1,5%, acum, în plină criză economică globală, media lunară a creşterii producţiei industriale este de 8,9%”, a declarat ministrul, într-o conferință de presă desfășurată sâmbătă.

Demnitarul liberal a explicat că acesta este motivul pentru care se arată încrezător că „economia va performa şi în trimestrul IV. Vorbim de o creştere medie lunară a acestui sector în plină criză economică globală de 8,9, relativ cu o creştere de 1,5% în perioadă când aveam creştere economică la nivel global”.

Totodată, Florin Cîțu a precizat că producția industrială a fost susținută și de o serie de măsuri luate, precum IMM Invest, facilitățile ficase și „investițiile pe care le-a făcut statul la nivel record după 10 luni de zile, 35,4 miliarde de lei”.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu