Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Putem vorbi de facilități pentru persoanele vaccinate / De exemplu, restaurante la interior sau hoteluri care pot ajunge la capacitate 100% cu persoane vaccinate (VIDEO)

Florin Cîțu: Putem vorbi de facilități pentru persoanele vaccinate / De exemplu, restaurante la interior sau hoteluri care pot ajunge la capacitate 100% cu persoane vaccinate (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Mai 2021, 11:09
Florin Cîțu: Putem vorbi de facilități pentru persoanele vaccinate / De exemplu, restaurante la interior sau hoteluri care pot ajunge la capacitate 100% cu persoane vaccinate (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că am putea vorbi de o serie de facilități pentru persoanele vaccinate anticoronavirus. Acesta a insistat că e absolut necesar să depășim pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.

 

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare anti-COVID

 

„Numerele scad în fiecare zi. Nu mai e niciun județ cu peste 3 la mie. Deci ce am făcut până acum am făcut bine. Asta mai însemană că... Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv. A  crescut numărul de persoane vaccinate.

În București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate sunt peste 20% cu rata de vaccinare. Cluj Napoca e la 34% de exemplu. Deci în orașe avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm. Aici e legătura dintre scăderea numărului de persoane infectate și creșterea celor vacciante.

Ne interesează să avem 5 milioane de persoane vaccinate. Vom putea să redeschidem mai mult lucrurile.

În primul rând, sunt câteva lucruri pe care cu toți le așteptăm pentru sezonul estival: fără mască pe plajă sau la munte în drumeție. Putem vorbi și de facilități pentru persoanele vaccinate: restaurante la interior care pot ajunge la capacitate 100% cu persoane vaccinate. Sau hoteluri pe litoral. Putem vorbi și de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vacciante. Vom avea evenimente pilot în București și Cluj”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!