Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Revenirea la normalitate e condiționată de vaccinare. Totul depinde de noi (VIDEO)

Florin Cîțu: Revenirea la normalitate e condiționată de vaccinare. Totul depinde de noi (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Apr 2021, 17:08
Florin Cîțu: Revenirea la normalitate e condiționată de vaccinare. Totul depinde de noi (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinarea anticoronavirus. Șeful Guvernului a insistat asfel, din nou, că românii trebuie să se vaccineze.

„Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim la 1 iunie 100%, dar vom arăta primul pas, când vom avea o rată de vaccinare 35%, apoi discutăm de pașii următori. Dar e o condiționalitate: nu se poate fără vaccinare. E singura soluție. Am fost închiși 2 luni și n-am revenit la normalitate, deci soluția e să ne vaccinăm. (...) Astăzi am avut o şedinţă (a Comitetului interministerial) şi astăzi putem să vedem cum vom reveni la normalitate, de aceea avem acest Comitet interministerial care să pregătească prima bornă. Am spus că de la 1 iunie putem să facem acest lucru dacă avem 31% din populaţie vaccinată. A fost o şedinţă în care s-a aprobat regulamentul”, a declarat premierul.

„Prima fază a revenirii la normalitate e de la 1 iunie. Totul depinde de noi! O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România”, a insistat șeful Guvernului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Klaus Iohannis: Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi

 

Anterior, președintele Klaus Iohannis afirmase: „Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi.  Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo, evident, că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și în paralel numărul de vaccinați crește, atunci rând pe rând vom putea să renunțăm la anumite măsuri, sau rînd pe rând vom puea să relaxăm măsurile și sper foarte mult ca în pină vară să ajungem ca măsurile să fie atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediu în tihnă”.

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, s-a reunit joi. S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

„Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19”, prevede decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu,   relaxare restricții ,   vaccinare anti-COVID-19