Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Indiei, pentru gestionarea crizei sanitare grave provocată de COVID-19 (VIDEO)

Florin Cîțu: România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Indiei, pentru gestionarea crizei sanitare grave provocată de COVID-19 (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Apr 2021, 18:50
Florin Cîțu: România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Indiei, pentru gestionarea crizei sanitare grave provocată de COVID-19 (VIDEO) foto: Facebook @ Florin Cîțu Politică

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat joi că România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Republicii India, pentru gestionarea crizei sanitare grave pe care a provocat-o pandemia de COVID-19 în această țară. Echipamentele medicale au fost transportate miercuri de o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române, iar echipamentele medicale românești se numără printre primele sosite la New Delhi.

România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Indiei, spune prim-ministrul Florin Cîțu

 

„România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Republicii India, pentru gestionarea crizei sanitare grave provocată de COVID-19. Mulțumesc societății civile pentru donarea acestor echipamente medicale! Apreciez spiritul de solidaritate dovedit constant în timpul pandemiei”, a scris premierul, joi, pe Facebook.

 

 

Conform MApN, ajutorul de urgență oferit de România constă în transferul cu titlu gratuit al unor echipamente medicale: 80 de concentratoare, 75 de butelii de oxigen și 20 dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

„O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a plecat miercuri, 28 aprilie, spre Republica India, într-o misiune de asistență umanitară pentru transportul, în regim de urgență, de echipamente medicale pentru această țară, grav afectată de pandemia de COVID-19. Ajutorul de urgență oferit de România constă în transferul cu titlu gratuit a unor echipamente medicale constând în: 80 de concentratoare, 75 de butelii de oxigen și 20 dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat. România se alătură, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini India, care se confruntă cu o situație dramatică pe fondul valului fără precedent de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV2. Echipamentele medicale românești sunt printre primele care vor ajunge la New Delhi, în zilele următoare fiind programate transporturi de aparatură și medicamente și din partea altor state membre ale UE, în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, activat recent la nivelul Uniunii Europene ca parte a eforturilor Team Europe”, preciza MApN, miercuri.

Costurile Transportului pe ruta România-India, mai menționa MApN, vor fi suportate în proporție de 75% prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

„Solidaritatea este cuvântul cheie în aceste vremuri dificile. Astăzi, poporul român este alături de poporul indian. Guvernul României a răspuns imediat solicitării făcute de autoritățile Republicii India, transmisă prin Mecanismul european de protecție civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19”, afirma Simona Spătaru, secretar de stat în MApN.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu