Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Salariul minim va crește cu 3% în 2021 (VIDEO)

Florin Cîțu: Salariul minim va crește cu 3% în 2021 (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Ian 2021, 14:17
Florin Cîțu: Salariul minim va crește cu 3% în 2021 (VIDEO) foto: Facebook @ Florin Cîțu Politică

Salariul minim pe economie va crește cu 3% în anul 2021, a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu, la capătul ședinței de Guvern de miercuri. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Florin Cîțu, precizări despre salariul minim pe economie

 

„Salariul minim va crește în 2021 cu 3%, așa cum v-am anunțat, peste rata inflației în 2020, deci și peste estimarea de rată de inflație în 2021, deci păstrând puterea de cumpărare a românilor”, a declarat premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Prim-ministrul liberal a precizat că membrii cabinetului se vor reuni vineri pentru o nouă ședință, probabil în sistem online.

„După discuțiile pe care le-am avut în ședința de Guvern astăzi, am hotărât ca vineri să mai avem o ședință de Guvern. Încă nu știm ora exact, în funcție de cum vin avizele, dar avem câteva lucruri care trebuiesc clarificate în această săptămână. Este hotărârea de Guvern cu personalul esențial care trebuie vaccinat, și trebuie să vină până vineri, în etapa a II-a. Vorbim de Ordonanța de Urgență a Guvernului privind măsuri de recrutare sau plata personalului implicat în procesul de vaccinare. Este în proces de avizare și sper ca avizele să fie gata până vineri. Și bineînțeles, aprobarea limitelor pentru ministere, pentru a începe bugetarea pentru 2021. Sunt și acestea în curs de avizare. Sunt principalele lucruri pe care vreau să le aprobăm vineri. Va fi o ședință de Guvern cred că online vineri”, a adăugat Florin Cîțu.

Ce a mai spus premierul la finalul ședinței de Guvern

 

Florin Cîțu a răspuns la o serie de întrebări venite din partea reprezentanților mass media, ocazie cu care a precizat că obiectivul său este ca, în luna septembrie, să avem 10,4 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19.

„Această discuție despre centrele de vaccinare mi se pare că ia o altă anvergură. Vaccinarea se face peste tot în lume foarte simplu, nu trebuie să fie ceva foarte sofisticat, totuși, deci nu avem nevoie de ceva foarte sofisticat. N-aș vrea să ducem discuția în această direcție. Eu sper să fie cât mai repede făcute aceste centre de vaccinare. Ieri, m-am asigurat că vom mai lua încă opt milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dori și să putem să scăpăm de pandemie. Pentru mine, vaccinarea este o prioritate. Merge bine până acum, va merge și mai bine și veți vedea. Nu am nicio problemă aici”, a subliniat Florin Cîțu.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu