Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis

Florin Cîțu: Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis

Un articol de: Elena Stanciu - 11 Iun 2021, 09:24
Florin Cîțu: Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Premierul Florin Cîțu spune că informațiile potrivit cărora Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost retrimis României de Comisia Europeană sunt false.

 

Florin Cîțu spune că PNRR nu a fost respins și retrimis de Comisia Europeană României 

 

”Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, scrie Florin Cîțu, vineri dimineață, pe Facebook.

Florin Cîțu: Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis

Reacția premierului vine după ce în spațiul public a apărut informația conform căreia PNRR a fost respins pentru a doua oară de Bruxelles și retrimis României.

Comisia Europeană a transmis o serie de observații după ce ar fi descoperit în planul trimis de România mai multe estimări greșite pentru diverse cheltuieli, precum costurile estimative pentru proiectul de renovare a spitalelor. Iar pentru alte proiecte nu ar fi fost oferite suficiente informații pentru stabilirea corectă a costurilor.

România ar urma să primească fonduri în valoare de 29,2 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Răspunzând la o întrebare despre PNRR, premierul Florin Cîțu a amintit, joi, la Timișoara, că planul are o componentă de reforme și una de investiții, că prevede o limită clară până la care pot fi investiți banii, mai exact până în 2026, și că stabilește niște borne intermediare.

„De ce este un program special și îmi place mie foarte mult acest PNRR – în primul rând, are componenta de reforme și componenta de investiții; în același timp, are o limită clară în care banii pot să fie investiți, 2026, deci discutăm de 2026, 29,2 miliarde de euro care trebuie să fie investiți, nu vorbim de consum, vorbim doar de investiții; mai mult, diferit de fondurile europene, avem niște borne intermediare, ceea ce face lucrurile foarte simple pentru noi atunci când evaluăm un proiect”, a spus Florin Cîțu.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   PNRR,   Comisia Europeana