Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Unele autorități locale au crescut cheltuielile de personal fără vreo legătură cu veniturile. Am primit asigurări că se va face reformă

Florin Cîțu: Unele autorități locale au crescut cheltuielile de personal fără vreo legătură cu veniturile. Am primit asigurări că se va face reformă

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Ian 2021, 18:47
Florin Cîțu: Unele autorități locale au crescut cheltuielile de personal fără vreo legătură cu veniturile. Am primit asigurări că se va face reformă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Premierul Florin Cîțu a constatat nemulțimit că au crescut cheltuielile cu personalul la unele autoritățile locale și asta fără vreo legătură cu veniturile de care ele dispun. A invocat aici diversele sporuri acordate. 

Șeful Guvernului a precizat că a discutat azi cu reprezentanții Asociației Municipiilor despre mai multe probleme ce țin de finanțarea bugetelor locale în 2021, nu doar despre lipsa banilor pentru organizarea centrelor de vaccinare. I-a asigurat pe aceștia că Bucureștiul le va trimite bani de o manieră transparentă. Cîțu a precizat însă că, la rândul lui, a primit asigurări că se va face reformă în administrația locală.

 

Florin Cîțu, nemulțumit de creșterile de cheltuieli din administrația locală

 

„Am avut o discuție foarte bună azi cu Asociația Municipiilor, ieri cu Consiliile Județene, foarte aplicată. Sunt mai multe probleme, nu doar cele referitoare la centrele de vaccinare. finanțarea bugetelor locale în 2021. Pentu că, în ultimii ani, în fiecare an s-a schimbat formula de alocare a resurselor către municipii, orașe, comune și județe. E adevărat că sumele 100%din venituri se întorc către autoritățile locale mai sunt și sume din reechilibrări. 

Am discutat și despre cum văd eu că au crescut cheltuielile de personal, sporuri etc, și ce soluții avem. Mi se pare că unele dintre aceste costuri au crescut fără să aibă vreo legătură cu veniturile autoritățior locale.

Noi am asigurat că banii din venituri vor ajunge la autoritățile locale, vom transparentiza modul în care ajung banii acolo dar am primit asigurări că se va face reformă atât la Consiliile Județene, cât și în autoritățile administrative locale”, a declarat premierul Florin Cîțu, pentru Europa FM.