Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Cîțu: Următoarea creștere a alocațiilor, la 1 ianuarie 2022. Mă văd nevoit să aprob o ordonanță de urgență în ședința de Guvern pentru a mă asigura că menținem stabilitatea financiară a României (VIDEO)

Florin Cîțu: Următoarea creștere a alocațiilor, la 1 ianuarie 2022. Mă văd nevoit să aprob o ordonanță de urgență în ședința de Guvern pentru a mă asigura că menținem stabilitatea financiară a României (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Iun 2021, 15:58
Florin Cîțu: Următoarea creștere a alocațiilor, la 1 ianuarie 2022. Mă văd nevoit să aprob o ordonanță de urgență în ședința de Guvern pentru a mă asigura că menținem stabilitatea financiară a României (VIDEO) Foto: Florin Cîțu / Facebook Politică

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că va fi creată o formulă prin care alocațiile să fie crescute în fiecare an. În ceea ce privește majorarea care ar fi trebuit să aibă loc la 1 iulie, șeful Executivului a precizat că bugetul a fost construit având obiectivul de a reduce deficitul bugetar, iar proiectul de lege aflat acum în Parlament prevede ca următoarea creștere a alocațiilor să fie la 1 ianuarie 2022.

 

Florin Cîțu, despre creșterea alocațiilor: Obiectivul nostru de a reduce deficitul bugetar până în 2024 sub 3% din PIB

 

Întrebat dacă sunt incluși în buget banii pentru majorarea alocațiilor de la 1 iulie 2021, Florin Cîțu a răspuns: ”Bugetul a fost construit pe legislația în vigoare, dar, în același timp, am aprobat o strategie fiscal bugetară care arată foarte clar obiectivul nostru de a reduce deficitul bugetar până în 2024 sub 3% din PIB. În același timp, la Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creștere a alocațiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, au fost votate de toți membrii coaliției. La Camera Deputaților, nu știu din ce motive, s-a întârziat acest lucru deși toți avem același obiectiv de predictibilitate, transparență și reducere a deficitului bugetar. Văd că în spațiul public există informații că proiectul de lege, chiar dacă aprobat... primim semnale din partea opoziției că va fi atacat la Curtea Constituțională. În aceste condiții, mă văd nevoit să aprob o ordonanță de urgență în ședința de Guvern pentru a mă asigura că menținem stabilitatea financiară a României în perioada următoare.

Aici nu este vorba despre dublare, este vorba despre a crește predictibil alocațiile în fiecare an. Vom crea o formulă transparentă prin care vom crește alocațiile în fiecare an. Așa vom face și cu pensiile, vom avea o formulă și pentru salariul minim și asta înseamnă că vom merge cu această formulă. Nu înseamnă că ne oprim când se dublează sau se triplează”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

De asemenea, întrebat dacă în acest moment mai este posibil ca alocațiile să ajungă la 300 de lei până în 2022, Cîțu a precizat: „O să fie și mai mult. Haideți să vedem formula, o vom avea în perioada următoare. De ce să ne oprim la 300 de lei? Noi vă spunem că alocațiile vor crește în fiecare an. Dacă avem un plan clar, transparent, predictibil, putem să creștem alocațiile în fiecare an. Dacă nu, atunci creăm probleme de sustenabilitate fiscală și ele nu pot fi plătite pe viitor”.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu