Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției (VIDEO)

Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției (VIDEO)

Un articol de: - 09 Feb 2017, 14:47
Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției (VIDEO) Politică

Florin Iordache a anunțat într-o conferință de presă susținută joi după ședința de urgență că a demisionat din funția de ministru al Justiției. 

”De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Florin Iordache, la Palatul Victoria.

Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției

Această decizie vine în contextul ordonanței de urgență numărul 13 care prevederea mai multe modificări la Codul Penal, decizie care a dus la proteste de mare amploare în toață țară. Ordonanța de urgență a fost abrogată ulterior de guvern. 

Demisia acestuia a fost puternic cerută de către protestari, iar după obrogarea ordonanței de urgență, premierul Sorin Grindeanu a declarat că decizia sa privind viitorul ministrului justiției este deja formată, dar anunțul va veni abia după votarea moțiunii de cenzură depusă de opoziție în Parlament, moțiune care a picat miercuri.

Aflat la al cincelea mandat de deputat, Florin Iordache se va întoarce la această calitate după plecarea din Guvernul Grindeanu. El a fost ales pe listele PSD Olt și, înainte să meargă la ministerul Justitiei, în acest mandat, a fost președinte al comisiei juridice și vicepreședinte al Biroului Permanent al Camerei.

 

 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent