Florin Iordache ar putea fi ales de Parlament în fruntea Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viață, iar fostul șef a stat în funcție 17 ani (VIDEO)

Florin Iordache ar putea fi ales de Parlament în fruntea Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viață, iar fostul șef a stat în funcție 17 ani (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Florin Iordache, fostul ministru al Justiției care a dat deja-celebra OUG 13, ar urma să fie votat marți de Parlament în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, pentru al cărui mandat legea nu prevede nicio limită și nicio procedură de revocare, astfel că se poate întinde pe viață, potrivit Adevărul.

Florin Iordache ar putea fi ales de Parlament în fruntea Consiliului Legislativ

Parlamentul trebuie să aleagă un nou președinte al Consiliului Legislativ, ca urmare a faptului că Dragoș Iliescu, în vârstă de 77 de ani, s-a pensionat după ce s-a aflat în conducerea instituției un sfert de secol. Dragoș Iliescu a fost instalat de parlamentari în poziția de șef al unei secții din Consiliu în anul 1995, iar ulterior, în 1993, a devenit președintele instituției, potrivit Digi 24.

Actualmente deputat, Florin Iordache nu ar mai fi prins un loc pentru alegerile parlamentare, fiind blocat de Paul Stănescu. Potrivit HotNews, o nouă candidatură a fostului ministru la un post de deputat a fost blocată de organizația PSD Olt, din care face parte. De precizat este că Paul Stănescu nu a dorit să îl susțină. În aceste condiții, conducerea social-democraților ar dori să îl retragă din prim-planul scenei politice și i-a oferit posibilitatea de a candida la funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Ce spunea Marcel Ciolacu despre candidatura lui Florin Iordache la alegerile parlamentare

În urmă cu câteva zile, într-o discuție legată de strategia PSD pentru alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu vorbea despre posibilitatea ca Florin Iordache, printre alții, să intre din nou în cursă.

„Eu am spus că nu o să fie parlamentari pe listelePSDcu probleme penale şi o să mă ţin de cuvânt de acest lucru pentru că aşa cred e că este firesc şi cred că în orice stat democratic european este o selecţie. Nu-mi aduc aminte ca domnul Şerban Nicolae sau domnul Florin Iordache să aibă astfel de probleme. Eu cred că e o atitudine de respect. Eu nu scot prezumţia de nevinovăţie, vorbesc de oameni condamnaţi penal”, a afirmat Marcel Ciolacu,la Antena 3, potrivitNews.ro.

Tot atunci, președintele PSD vorbea și despre situația altor social-democrați. Spre exemplu, întrebat dacă Viorica Dăncilă este susținută pentru a ocupa un loc eligibil la alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu a explicatcă decizia aparţine organizaţiei din Teleorman, din care face parte fostul premier:„Eu am luat o decizie ca fiecare organizaţie să aibă independenţa în a face propuneri pentru candidaţi, atât de la locale, cât de la parlamentare. Cred că a fost o decizie corectă în ceea ce priveşte localele, cu toate că la Vrancea domnul Oprişan nu a ţinut cont de sfatul meu şi acum trebuie să şi-o asume. Doamna Dăncilă e membră la organizaţia Teleorman. Mâine am o întâlnire cu toţi preşedinţii de organizaţii să discutăm propunerile lor”.

Totodată, ela precizat că Eugen Nicolicea nu mai are susținerea organizației locale din care face parte pentru a candida din nou laalegerile parlamentare.

„Ce ştiu cu certitudine în acest moment, în organizaţia din care face parte domnul Nicolicea nu mai este susţinut”, mai spunea Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe