Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică EXCLUSIV // Reacția lui Florin Iordache, după decizia Tribunalului București în cazul Dragnea vs PSD: ‘Cred că avocații nu l-au sfătuit foarte bine’

EXCLUSIV // Reacția lui Florin Iordache, după decizia Tribunalului București în cazul Dragnea vs PSD: ‘Cred că avocații nu l-au sfătuit foarte bine’

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 09 Aug 2019, 18:17
Politică

EXCLUSIV // Tribunalul București a decis să dea dreptate Partidului Social Democrat (PSD) și să accepte modificările la statutul partidului, contestate de Liviu Dragnea prin avocații săi. Acesta a atacat în instanță actuala conducere a PSD, pentru că înainte de alegeri au fost aduse modificări în modalitatea prin care este ales președintele partidului. Încă de joi Florin Iordache acuzase validitatea argumentelor aduse de avocații lui Dragnea, care practic cereau desființarea PSD Teleorman.

„Decizia este că se acceptă modificările noastre, erau trei modificări care prevăd că președintele e ales în congres și nu e ales de toți membri de partid, care era foarte greu și au fost respinse cele două cereri de intervenție. Nu aveau legătură cu cauza. Eu înțeleg că dumnealui a invocat anumite argumente, dar cauza viza strict trei articole prin care se stabilea cum e ales președintele partidului. Și eu am spus de ieri că nu are legătură acea cerere de intervenție pe mai multe pagini așa cum a fost făcută de avocații dumnealui. Cred că avocații dumnealui nu l-au sfătuit foarte bine de această dată.” a declarat Florin Iordache pentru B1.ro.

Despre viitoare încercări ale avocaților de a-l scoate pe Dragnea mai devreme din închisoare, care să afecteze PSD, Florin Iordache spune că este puțin problabil.

„Eu cred că avocații așa cum au făcut această cerere, nu avea niciun fel de legătură cu dosarul care viza modul de alegere al conducerii partidului. Se pot ridica anumite excepții, anumite solicitări, dar punctul meu de vedere spus ieri arată astăzi că am avut dreptate. Cererea de intervenție a domnului Dragnea, prin avocații dumnealui, nu a avut nicio legătură cu cauza noastră.

Încercările domnului Dragnea nu au legătură, cred eu, cu partidul. Mă aștept în perioada următoare ca avocații dumnealui să facă anumite cereri pentru că, să ne amintim cum a fost condamnat, au fost apoi anumite decizii ale Curții și așa mai departe. Eu mă aștept ca avocații dumnealui să folosească toate mijloacele prevăzute în Codul de procedură penală pentru a demonstra nevinovăția” a explicat Iordache.

Dragnea a cerut sa afle dacă, în intervalul 27 mai - 25 iulie, PSD a dispus sau nu dizolvarea organizației PSD Teleorman, dacă a comunicat sau nu, în termenul legal, aceste modificari la statut Tribunalului Bucuresti, și dacă, în același interval, Tribunalul București a înregistrat sau nu cerere/sesizare din partea Ministerului Public prin care sa fi investit instanța cu cerere de dizolvare a Organizatiei PSD Teleorman sau chiar cu cerere de dizolvare a partidului politic PSD.
 

Citeşte mai multe despre:   Dragnea,   Florin Iordache,   PSD
 
 
 
Loading...