Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Iordache, după ce PNL şi USR au atacat la CCR legile justiţiei: "Noi asta avem de făcut în Parlament. Indiferent câte critici vor urma, aceste legi tot trebuie să intre în vigoare"

Florin Iordache, după ce PNL şi USR au atacat la CCR legile justiţiei: "Noi asta avem de făcut în Parlament. Indiferent câte critici vor urma, aceste legi tot trebuie să intre în vigoare"

Un articol de: B1.ro - 29 Mar 2018, 18:19
Florin Iordache, după ce PNL şi USR au atacat la CCR legile justiţiei: "Noi asta avem de făcut în Parlament. Indiferent câte critici vor urma, aceste legi tot trebuie să intre în vigoare" Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Președintele Comisiei speciale din Parlament pentru legile justiției, deputatul PSD Florin Iordache, a reacţionat după ce PNL şi USR au decis să atace din nou la Curtea Constituţională a României (CCR) recentele modificări aduse legilor justiţiei. 

Fostul ministru al Justiţiei, autor al celebrei OUG 13, a susţinut că indiferent de câte critici şi "astfel de atacuri" vor urma, majoritatea parlamentară este decisă să treacă aceste legi.

"Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt pe făgașul normal. Am văzut și eu astăzi sesizarea făcută de colegii de la PNL și USR. Așa cum ați văzut, a fost cea mai transparentă și cea mai largă dezbatere care a putut exista. Eu sunt de 20 de ani în Parlament. În 20 de ani eu nu am văzut o dezbatere atât de largă pe niște legi care considerăm noi că sunt bune. Și am văzut și sesizarea pe care colegii de la PNL și USR au făcut-o pe acele articole asupra cărora Curtea Constituțională ne-a spus că trebuie să ne aplecă", a afirmat joi, la Antena 3, Iordache. 

"Noi considerăm că aceste legi, indiferent câte atacuri, câte critici, câte astfel de tergiversări vor urma, tot aceste legi trebuie să intre în vigoare", a adăugat deputatul PSD. 

"Comisia specială are în vedere punerea în acord la tot ce înseamnă legislație cu deciziile Curții, cu deciziile CEDO, cu hotărârile europene. Noi asta avem de făcut în Parlament. Avemd e pus în practică o legislație europeană să o transpunem în legislația națională. Avem de îndeplinit acele hotărâi pe care Curtea Constituțională le-a luat. Se încearcă prin diverse manipulări să fie oprit acest proces", a mai susţinut Florin Iordache.
 

Citeşte mai multe despre:   Florin Iordache,   PNL,   USR,   CCR,   Legile Justitiei