Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Iordache se întoarce împotriva guvernului din care a făcut parte: "Premierul este responsabil pentru măsurile neîndeplinite"

Florin Iordache se întoarce împotriva guvernului din care a făcut parte: "Premierul este responsabil pentru măsurile neîndeplinite"

Un articol de: - 14 Iun 2017, 14:40
Florin Iordache se întoarce împotriva guvernului din care a făcut parte: "Premierul este responsabil pentru măsurile neîndeplinite" Politică

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru de Justiție chiar în guvernul Grideanu, se întoarce împotriva colegilor său din executiv. Acum, ministrul "Altă Întrebare" îl acuză pe premier de toate minusurile atât ale miniștrilor cât și a măsurilor neîndeplinite din programul de guvernare.

"Din punctul meu de vedere lucrurile ar trebui să se desfășoare într-un cadru normal. Fiecare dintre miniștri a fost evaluat, fiecare știe ce s-a făcut, ce nu s-a făcut. Așa cum au fost numiți printr-un vot al CEx-ului, așa pot fi demiși. Nu este un capăt de țară dacă anumiți miniștri sau chiar întreg guvernul este demis. 

Dacă noi spunem că ne-am făcut treabă și totul este foarte bine cred că greșim. Prin votul de astăzi se va hotarî dacă pleacă anumiți miniștri sau întreg cabinetul, trebuie să fim foarte sinceri cu noi că lucrurile nu au mers in totalitate", a afirmat Florin Iordache, conform hotnews.ro.

În schimb, fostul ministru susține că o introducerea unei moțiune de cenzură ar fi nefirească și că s-ar impune demisia.

"Ar fi culmea. dar atât timp cât constatăm în urmă evaluării ca întreg guvernul nu și-a făcut treaba formula fireasca ar fi demisia", a precizat Iordache.

"Nu credeți că principalul realizator al celor care nu au fost îndeplinite sau al minusurilor care sunt în acest moment este premierul? Nu este premierul repsonsabil pe problemele anumitor miniștri? PSD a câștigat alegerile împreună cu ALDE avem o coaliție și ceea ce e foarte important înaintea unui nume este programul de guveranare dacă constatăm că are minusuri în punerea în aplicarea cea mai buna soluție este remanierea", a susținut fostul ministru.

Florin Iordache a îndeplinit funcția de ministru a Justiției încă de la începutul guvernului Grindeanu, dar a fost nevoit să își demisia după ce ordonanța de urgență 13 privind modificarea codurilor penale a fost abrogată ca urmare a protestelor masive de stradă.

Citeşte mai multe despre:   Florin Iordache,   Guvernul Romaniei,   Sorin Grindeanu,   demisie,   PSD,   Liviu Dragnea