Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Negruțiu: Indiferent dacă moțiunea de cenzură va trece sau nu, drumul lui Liviu Dragnea merge inevitabil în jos

Florin Negruțiu: Indiferent dacă moțiunea de cenzură va trece sau nu, drumul lui Liviu Dragnea merge inevitabil în jos

Un articol de: - 21 Iun 2017, 10:34
Florin Negruțiu: Indiferent dacă moțiunea de cenzură va trece sau nu, drumul lui Liviu Dragnea merge inevitabil în jos Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

”Drumul lui Liviu Dragnea merge inevitabil în jos”, indiferent de rezultatului votului privind moțiunea de cenzură, este de părere jurnalistul Florin Negruțiu. 

Într-un editorial publicat pe site-ul Republica, acesta constată că reprezentanții PSD se află într-o ”stare de negare”, dar că își vor da seama la un moment dat că parcursul lor alături de Liviu Dragnea le aduce foarte multe dezavantaje. Ca argument, Negruțiu amintește ”contraperformanțele istorice” reușite de liderul PSD de la alegerile parlamentare din decembrie 2016 și până acum. 

Liviu Dragnea a pierdut partida. Indiferent dacă moțiunea de cenzură va trece sau nu, drumul lui merge inevitabil în jos. Dacă pică moțiunea, căderea lui Liviu Dragnea va fi rapidă și nedureroasă. Dacă nu pică, prelungește agonia. Aflați deocamdată în faza de negare, pesediștii își vor da seama mai devreme sau mai târziu că drumul lor alături de Liviu Dragnea le aduce mai multe pierderi decât câștiguri. Și atunci unanimitatea pe care Liviu Dragnea a obținut-o prin frică la ultimul Comitet Executiv se va face țăndări.

Liviu Dragnea a reușit, în doar 6 luni, câteva contraperformanțe istorice pentru un șef suprem al Partidului. A provocat cele mai mari proteste de stradă contra Partidului de la căderea lui Ceaușescu încoace. A băgat o moțiune de cenzură contra propriului Guvern. A fost cât pe ce „să vândă țara”, ceea ce a lovit năucitor în nucleul pur și dur de votanți ai Partidului. Târgul ilegitim, „noaptea ca hoții”, cu UDMR este ultima greșeală majoră, dintr-un lung șir”, scris Florin Negruțiu. 

Jurnalistul lansează apoi un șir de critici la adresa UDMR, despre care afirmă că este PSD-ul maghiarilor. 

”Câteva cuvinte și despre marii negociatori din UDMR. Am auzit ieri un deputat PNL spunând că „problema nu e la UDMR, care poate să ceară orice”. Eu cred că problema este în egală măsură și la UDMR, și la PSD, și la toate partidele cu politicieni mici și iresponsabili. Udemeriștii se mândresc că sunt ceva mai europeni decât majoritatea, că sunt mai luminați, mai democratici, mai destupați la minte. Fals! UDMR este o formațiune anchilozată într-un naționalism primitiv de secol 19, este PSD-ul maghiarilor, deține monopol peste o comunitate etnică, intră automat în Parlament (dacă nu face pragul, intră pe prag alternativ), nu dă socoteală nimănui, nu decontează electoral niciodată. Faptul că de 27 de ani auzim de la liderii UDMR tot despre plăcuțe bilingve, stegulețe, 15 martie și Kossuth Lajos, asta arată nivelul minor și rupt total de realitate și de viață pur și simplu în care joacă șefii autodeclarați ai maghiarimii. Eu mă întreb: maghiarii nu dau în aceleași gropi ca românii? nu folosesc același inutil card de sănătate ca românii? nu stau la aceleași cozi la Pașapoarte, la Fisc, la dispensar ca românii? Maghiarii când merg, merg pe plăcuțe bilingve sau pe autostrăzi? Ce-ar fi fost ca marele negociator Kelemen Hunor să-i ceară dlui Dragnea nu o zi liberă pentru maghiari, ci o finanțare pentru o autostradă de la Comarnic până la Budapesta? Nimeni n-ar fi acuzat azi UDMR de nimic. Din contră, în semn de recunoștință pentru primul politician care negociază o autostradă, românii ar fi scris ei înșiși indicatoare rutiere bilingve”, se mai arată în comentariul citat. 

Negruțiu mai atrage atenția asupra faptului că acțiunile de acum ale lui Liviu Dragnea se vor reflecta foarte clar în primele sondaje de opinie de după încheierea crizei politice. 

Acțiunile bezmetice din ultimele luni ale lui Liviu Dragnea se vor vedea probabil în primele sondaje de opinie postapocalipsă. În lumina lor și după un vechi ritual de paricid, pesediștii se vor despărți de liderul lor, pentru un altul. Dacă rămâne premier, având pâinea și cuțitul resurselor bugetare în mână, Sorin Grindeanu este pregătit să semneze succesiunea. În bună tradiție de Partid, parlamentari, șefi de organizații, primari, funcționărime, baronet local - toți vor sări ca potârnichile din miriște în tabăra învingătorului”, a conchis Florin Negruțiu. 
 

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD,   motiune de cenzura,   UDMR