Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Roman (PNL): Guvernul analizează posibilitatea pe care au folosit-o și alte țări europene, anume partea de ajutoare de stat pentru companii. Se fac deja demersurile pe lângă Comisia Europeană (VIDEO)

Roman (PNL): Guvernul analizează posibilitatea pe care au folosit-o și alte țări europene, anume partea de ajutoare de stat pentru companii. Se fac deja demersurile pe lângă Comisia Europeană (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 31 Mar 2020, 02:52
Roman (PNL): Guvernul analizează posibilitatea pe care au folosit-o și alte țări europene, anume partea de ajutoare de stat pentru companii. Se fac deja demersurile pe lângă Comisia Europeană (VIDEO) Politică

Florin Roman a declarat, pentru B1 TV, că Guvernul PNL analizează varianta folosită deja de alte țări europene privind ajutoarele de stat pentru companii. Liderul deputaților liberali a  precizat că deja se fac demersurile necesare pe lângă Comisia Europeană.

„Guvernul analizează foarte, foarte serios posibilitatea pe care au folosit-o și alte state europene și anume partea de ajutoare de stat pentru companii. Se lucrează la studiul de impact, se fac demersurile pe lângă Comisia Europeană și sigur că tot ce ține omenește de noi vom face”, a declarat Florin Roman, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Liderul deputaților liberali a enumerat și ce măsuri au luat guvernanții până acum în sprijinul mediului de afaceri, afectat și el de criza noului coronavirus: „Prima măsură pe care am luat-o a fost săptămâna trecută și anume am asigurat acea bonificație de 10% pentru IMM-uri și de 5% pentru marii contribuabili în privința impozitului pentru venit și pentru partea de profit. Săptămâna aceasta, Guvernul pregătește OUG prin care companiile românești pot beneficia de credite cu dobândă avantajoasă garantată de stat într-o proporție covârșotoare, după principiul IMM-urilor. A treia măsură, pentru cei care au avut restrângere de activitate și reducera veniturilor cu 25%, a fost să acordăm acel ajutor de șomaj de 75%, care nu e plătit de angajator, ci de stat, apoi intenționăm să-l decontăm din fonduri europene, din acel miliard de euro”.

Roman a mai susținut că, în ceea ce privește acordarea șomajului tehnic, procedurile au fost simplificate: angajatorul informează AJOFM sau AJMPIS că restrânge activitatea și că veniturile îi sunt reduse cu 25%, iar din aprilie deja se virează banii pe cardul angajaților, într-un sistem similiar cu cel al plății concediilor medicale. 
 

Citeşte mai multe despre:   Florin Roman,   Guvern PNL