Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Roman (PNL): Axa răului PSD - CCR - Avocatul Poporului e principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva coronavirusului

Florin Roman (PNL): Axa răului PSD - CCR - Avocatul Poporului e principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva coronavirusului

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Iul 2020, 21:49
Florin Roman (PNL): Axa răului PSD - CCR - Avocatul Poporului e principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva coronavirusului Politică

Florin Roman, liderul deputaților PNL, susține că PSD, Curtea Constituțională și Avocatul Poporului formează o „axă a răului” și principalul adversar al românilor care luptă cu epidemia de coronavirus. Potrivit liberalului, CCR e doar o anexă a PSD, iar Avocatul Poporului s-a transformat în avocatul celor cu pensii speciale. El a mai remarcat faptul că niciuna dintre cele două instituții n-a avut nimic de spus când românii au fost bătuți și gazați în Piața Victoriei, la protestul din 10 august 2018. Reacția vine după ce Curtea Constituțională, la sesizarea Avocatului Poporului și pe fondul unor reproșuri similare formulate de PSD, a declarat neconstituționale mai multe măsuri adoptate de Guvernul PNL, pe parcursul stărilor de urgență și alertă.

 

Florin Roman: CCR e anexa PSD. Avocatul Poporului a devenit avocatul celor cu pensii speciale

 

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, s-a lansat într-un atac dur la adresa Curții Constituționale, Avocatului Poporului și Partidului Social Democrat. Aceștia sunt principalii adversari ai românilor de bun simț, care se luptă să țină sub control epidemia de coronavirus, consideră Roman.

„Judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea și carantinarea sunt neconstituționale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuți și gazați in Piața Victoriei! Atunci nu au fost restrânse drepturi și libertăți cetățenești, in opinia CCR, care nu mai este Curtea Constituțională a României, ci o anexa a PSD!

La fel in cazul așa zisului Avocat al poporului care s-a transformat in avocatul celor ce țin cu dinții de pensiile speciale! A tăcut la marea gazare a romanilor, nu a scos o vorba despre încălcarea drepturilor cetățenești. 

Axa raului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al romanilor de bun simt care lupta împotriva COVID! Suntem singura țara din Europa unde CCR intervine peste epidemiologi și guvern, blocând orice efort medical! Iartă-i Doamne ca nu știu ce fac!”, a scris Florin Roman, într-o postare pe Facebook.

Acuzații similare au fost lansate și de Ludovic Orban, președintele PNL și șeful Guvernului.

 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

CCR a declarat neconstituționale mai multe măsuri adoptate de Guvernul Orban, în contextul epidemiei de coronavirus

 

Pe 6 mai, judecătorii Curții Constituționale au admis o sesizare a Avocatului Poporului, Renate Weber, și au declarat neconstituțională Ordonanța de Urgență prin care Guvernul PNL a majorat amenzile pentru persoanele care nu respectau prevederile Ordonanțelor Militare adoptate în perioada stării de urgență. 

Pe 26 iunie, după sesizări depuse tot de Avocatul Poporului, CCR a declarat neconstituțională impunerea internării și carantinării doar printr-un Ordin de Ministru, fiind nevoie de o lege în acest sens. Judecătorii au mai stabilit că pacienții se pot adresa justiției pentru a contesta „detenția de ordin medical”, deoarece spitalizarea obligatorie este considerată măsura privativă de libertate. 

Vineri, secretarul de stat Raed Arafat a trimis o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare. Mai mulți pacienți COVID-19 au părăsit deja spitalele. Centrele de carantină au început și ele să se golească.

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe români să respecte regulile menite să prevină răspândirea coronavirusului și să ignore deciziile Curții Constituționale. 
 

Citeşte mai multe despre:   Florin Roman,   PNL,   PSD,   Avocatul Poporului,   CCR,   masuri de protectie,   epidemie de coronavirus