Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Roman (PNL): Concedierile vor începe cu cei 65.000 de oameni angajați de PSD în administrația centrală. A fost prăpăd în companiile naționale și societățile comerciale (VIDEO)

Florin Roman (PNL): Concedierile vor începe cu cei 65.000 de oameni angajați de PSD în administrația centrală. A fost prăpăd în companiile naționale și societățile comerciale (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Dec 2019, 21:46
Florin Roman (PNL): Concedierile vor începe cu cei 65.000 de oameni angajați de PSD în administrația centrală. A fost prăpăd în companiile naționale și societățile comerciale (VIDEO) Politică

Concedierile din sistemul public vor începe cu cei aproape 65.000 de oameni angajați de către PSD în administrația centrală, a anunțat Florin Roman, liderul deputaților PNL, în direct pe B1 TV, precizând că „în zona societăților comerciale și a companiilor naționale a fost prăpăd”.

„Începem cu cei aproape 65.000, care au fost angajați de către PSD în administrația centrală, și sunt date oficiale comunicate de ANFP. Apoi, dacă intrăm în zona societăților comerciale și a companiilor naționale, vom vedea că și acolo a fost prăpăd. Acolo trebuie văzut punctual, pentru că, eu vă spun, oamenii aceștia n-au avut frică de Dumnezeu, de nimic. Adică, haideți să plecăm de la ceea ce e cel mai grav din punctul meu de vedere”, a afirmat Florin Roman, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.


Deputatul PNL a subliniat că în guvernarea PSD s-a înregistrat o premieră negativă a României postdecembriste, pentru că „pentru prima dată în 30 de ani”, „un ministru de Finanțe și un prim-ministru al României dau Ordonanță de Urgență ca să nu-și asume olograf datele din buget”. 

„Noi țipam și Florin Cîțu explica, pentru că lucrurile acestea nu pot fi ascunse la infinit - sigur că aveam și noi oameni din Finanțe, din Comisia de Prognoză, care ne spuneau că deficitul se calcula după cum zicea Teodorovici către Ghizdeanu, «șefu`, fă-l mai mic, nu plăti concediile medicale, nu plăti PNDL, nu plăti TVA, nu pune în buget ultimele două luni salariile din Sănătate, nu pune în buget ajutoarele pentru încălzire», dar lucrurile acestea trebuie plătite și le vom plăti. Bani sunt, problema e că iei pe împrumut, că iei mai scump. Cum faci cu ei. Oamenii aceștia și-au bătut joc de creșterea economică.

Trebuie să fim responsabili, pentru că odată ce am intrat în familia europeană și ne-am angajat în fața partenerilor și la responsabilități, și pe un deficit de 3%, oamenii aceștia au ieșit din orice normă europeană. Ei au tratat banul ca și cum ar fi banul lor, iar atunci sigur că au făcut acel dezmăț. Noi ceea ce încercăm să facem este să stabilizăm și să oprim acest dezmăț”, a adăugat Florin Roman.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Florin Roman