Florin Roman (PNL): După alegeri, vom elimina pensiile speciale pentru toate categoriile. Noi chiar vrem să rezolvăm problema, nu ca alții. USR putea să procedeze la fel ca noi și i-am fi susținut (VIDEO)

Florin Roman (PNL): După alegeri, vom elimina pensiile speciale pentru toate categoriile. Noi chiar vrem să rezolvăm problema, nu ca alții. USR putea să procedeze la fel ca noi și i-am fi susținut (VIDEO)
Foto: Florin Roman / Facebook

PNL a solicitat votarea în plen chiar marți, în regim de urgență, a inițiativei sale privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Florin Roman, liderul deputaților liberali, a declarat că dacă restul partidelor nu vor susține această inițiativă, PNL se angajează ca din primele zile ale noii legislaturi, cu majoritatea parlamentară contruită în jurul său, să abroge aceste pensii speciale ale aleșilor, dar și pe toate celelalte care au fost date în baza unor legi inițiate de PSD.

Florin Roman, despre angajamentele PNL privind abrogarea pensiilor speciale

„Am văzut în aceste zile o atitudine a vechii clase politice reprezentată de Ciolacu și Dragnea. Practic asistăm la o reacție la indigo a ce s-a întâmplat în 2016, când Ciolacu și Dragnea au jucat o mare cacealma: și-au depus pe 19 demisiile, dar acestea nu au fost finalizate conform statutului, cu vot în plen, ci doar cu un Memorandum în Biroul permanent. El e insuficient pentru a finaliza procedura parlamentară.

Din punct de vedere al PNL, e profund nedrept să existe privilegii. În noua majoritate pe care o vom forma după 6 decembrie, nu ne vom oprit doar la pensiile speciale ale parlamentarilor, ci vom elimina pensiile speciale pentru toate categoriile pentru care au fost introduce prin proiecte de legi inițiate de PSD”, a declarat Florin Roman.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat de ce Guvernul Orban nu a dat Ordonanță de Urgență pentru abrogarea pensiilor speciale, liberalul a răspuns: „Temerea PNL a fost că orice OUG a Guvernului pe tema pensiilor speciale va fi atacată la CCR de Avocatul Poporului, Renate Weber. Noi am considerat că aceste privilegii care au fost introduse prin lege nu pot fi eliminate decât prin lege. Exista acest risc. Renate Weber e un campion al atacurilor la CCR pe toate OUG-urile care făceau referire la privilegii”.

Florin Roman a insistat apoi că „dacă e un partid în România care nu a vorbit, ci și a scris proiect de lege pe care l-a dus la votul final, acela e PNL. Noi chiar am vrut să rezolvăm problema, nu ca alții, care doar vorbesc în acest sens. (…) Noi nu jucăm la cacealma și nu vrem să manipulăm opinia publică în perioada campaniei electorale”.

La remarca unui reporter că inițiativa PNL, dacă ar trece, ar fi valabilă doar pe viitor, actualii parlamentari urmând să beneficieze de pensie specială, liberalul a punctat: „E nevoie de un moment T0 în privința pensiilor speciale, iar PNL îi ia acest angajament ferm ca-n prima săptămână a noului Parlament să abroge toate articolele din toate legile care se referă la ocrdarea indemnizațiilor speciale”.

Florin Roman (PNL): USR putea proceda ca noi în privința abrogării pensiilor speciale ale parlamentarilor

Roman a mai spus că anunțul lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, privind demisia sa din Parlament pentru a nu mai beneficia de pensie specială este doar „o demagogie ieftină”.

Întrebat dacă tot „demagogie ieftină” este și anunțul similar făcut de parlamentarii USR, Roman a răspuns: „Ce fac colegii de la USR e problema lor. Eu îi rog zi să răspundă apelului nostru”.

„Colegii de la USR au la Comisia de statut un proiect similar cu cel al PNL. Cel mai simplu și corect era, dacă vrei să rezolvi o problemă, să facă ce am făcut noi și noi îi susțineam. Am făcut tot ce am putut cu 21% în Parlamentul României. Auntem singurul partid care a dus la vot final legea de abrogare, apoi legea de impozitare și așteptăm verdicul CCR”, a mai afirmat liderul deputațior PNL.

Întrebat dacă, în cazul în care demersul lor de azi eșuează, parlamentarii liberali își vor da demisiile, Florin Roman a răspuns: „Dacă aș avea convingerea că acest lucru rezolvă problemă, aș face asta în secunda asta. (…) Demisia nu echivalează cu pierderea pensiei speciale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe